Bonheidenaar Tim Briers is maandag te gast op het netwerkevenement in ’t Blikveld. © Erik Van Eycken

Energie-expert Tim Briers te gast op netwerkevenement: “Nooit te laat om te starten met een energietransitie”

Bonheiden -

De Bonheidense ondernemer en energie-expert Tim Briers is maandag eregast op het netwerkevenement voor ondernemers dat de gemeenten en de Raad voor Lokale Economie in ’t Blikveld organiseren. Een bewuste keuze zo blijkt, nu iedereen met de handen in het haar zit door de stijgende energieprijzen.

Erik Van Eycken

Het bedrijf van Briers, Watt’s Next, installeerde vorige week nog in Wemmel een eerste bi-directioneel laadsysteem bij een particulier thuis. Hierbij kan de autobatterij voor een deel van de energie in huis dienen. “Het is meteen een goeie gelegenheid om de Bonheidense ondernemers van dit systeem in te lichten met een woordje uitleg. Sommigen zijn zich al bewust van het feit dat een energietransmissie nodig is, of hebben het al, andere moeten nog worden overtuigd. Maar het is nooit te laat om te starten met een energietransitie”, zegt Briers.

Briers installeerde vorige week nog een eerste bi-directioneel thuissysteem. © Erik Van Eycken

Netwerken

Alle ondernemers in Bonheiden en Rijmenam kregen een uitnodiging in de bus. “We zijn blij dat we na 2019 dit evenement opnieuw kunnen organiseren. Ondernemers leren elkaar kennen, kunnen netwerken en naar een interessante toespraak van Tim luisteren”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open Vld). “Gezien de energiecrisis en de realisaties van Tim aarzelden we niet om energie als centraal thema naar voor te schuiven.” Momenteel zijn er vijftig inschrijvingen. “Maar we mikken op honderd”, voegt de schepen toe.

Schepen Vanmarcke is blij dat het evenement opnieuw kan plaatsvinden. © Erik Van Eycken

Cowboyverhalen

Naast het energiedebat legt Briers maandag de focus op duurzaam ondernemen en e-mobility. “De politiek zet er hard op in, maar hoe kan een ondernemer hier gebruik van maken? Ik geef een overzicht van de mogelijkheden en waar je rekening moet mee houden. Er doen vele cowboyverhalen de ronde over elektrische wagens. De nieuwe batterijen hebben een autonomie waar je meer dan zeshonderd kilometer mee kan rijden. Dat vooroordeel moet weg. En vergeet niet dat vanaf 2026 de fiscale voordelen voor brandstofwagens wegvallen. Bij een elektrische wagen zijn er alleen maar voordelen. Zo betaal je bijvoorbeeld geen inschrijvingstaks.”

Tim Briers opent binnenkort een winkel met energie-oplossingen in het centrum. © Erik Van Eycken

Toekomstplannen

Bovendien licht hij maandag een tipje van de sluier over zijn toekomstige plannen in Bonheiden. Briers wil op korte termijn in het centrum een winkelconcept openen waar particulieren en kmo’s terechtkunnen voor advies en producten die het energieverbruik doen dalen of optimaliseren. “We merken dat de vraag groeit. Ik dacht hiermee pas over enkele jaren te starten, maar de tijd is rijp. De winkel zal ‘Okostore’ heten”, verklapt hij. Oko is Noors voor ‘eco’.

Inschrijven kan nog tot en met 16 september via lokaleeconomie@bonheiden.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio