©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Hele dag snelheidscontroles: bijna 1 op 3 rijdt te snel

Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Bodukap heeft maandag op drie plaatsen snelheidscontroles gehouden. Opvallend was dat bijna een op drie bestuurders het gaspedaal te diep induwde en zich dus aan een proces-verbaal mag verwachten.

In de Korte Dreef in Rijmenam (Bonheiden), waar een zone 30 van kracht is, werd de snelheid van 304 voertuigen gecontroleerd. 112 bestuurders reden er te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er zelfs 63 kilometer per uur. Ook op de Mechelsebaan in Duffel stond de snelheidsmeter opgesteld. Van de 1.394 gecontroleerde weggebruikers, respecteerden 422 chauffeurs de maximum toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur niet. 83 kilometer per uur was de hoogst gemeten snelheid.

Op de Dijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver reden dan weer 88 op 462 gecontroleerde automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 81 kilometer per uur.

Alles samen werd de snelheid van 2.160 voertuigen gecontroleerd. 622 chauffeurs reden te snel. Dat is 28,8% van de gecontroleerde voertuigen.  (tdk)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio