Mike Lindell, CEO van het Amerikaanse hoofdkussenbedrijf My Pillow ©  AP

FBI eist telefoon van Amerikaans bedrijfsleider en Trump-metgezel op in kader van onderzoek naar verkiezingsfraude

Mike Lindell, CEO van het Amerikaanse hoofdkussenbedrijf My Pillow en openlijk aanhanger van Donald Trump, heeft van de FBI inzage moeten geven in zijn telefoongeschiedenis. Lindell ondersteunt de beweringen van Trump over verkiezingsfraude en wordt er van verdacht betrokken te zijn bij pogingen om de stembusgang voor de presidentsverkiezingen van 2020 te manipuleren.

joroBron: CNN

Concreet wil de FBI, volgens CNN, weten welke contacten Lindell had met Tina Peters, ambtenaar van Mesa County in Colorado, die door de staat wordt aangeklaagd omdat ze een onbevoegd persoon toegang zou hebben verschaft tot de stemmachines. Peters pleit onschuldig, maar voor de FBI lijken er toch aanwijzingen dat zij betrokken zou zijn bij pogingen tot het manipuleren van de stembusgang in het voordeel van Trump en in het nadeel van rivaal Joe Biden.

Tijdens zijn internetshow The Lindell Report vertelde de bedrijfsleider dat hij plots werd klemgereden door wagens terwijl hij stond aan te schuiven bij een drive-thru van een fastfoodrestaurant. “Ik dacht: dit zijn of slechteriken, of de FBI. Het bleek het tweede te zijn.”

Lindell verzette zicht aanvankelijk naar eigen zeggen om zijn mobiele telefoon af te staan aan de agenten, maar gaf uiteindelijk toch toe.

“Zonder commentaar te geven op deze specifieke kwestie, kan ik bevestigen dat de FBI op die locatie een dagvaarding had die was goedgekeurd door een federale rechter”, bevestigt de FBI aan CNN.

De dagvaarding zou los staan van het federale onderzoek in het kader van de gebeurtenissen op 6 januari 2021 in en aan het Capitool. Het onderzoek van Amerikaanse ministerie van Justitie lijkt in een stroomversnelling te zitten. Zeker dertig mensen hebben recent een dagvaarding ontvangen in het kader van dat onderzoek, onder wie topmedewerkers van de verkiezingscampagne van Trump. Dat onderzoek van het ministerie van Justitie staat ook nog eens los van de hoorzittingen die een commissie in het Huis van Afgevaardigden inlast, naar dezelfde gebeurtenissen.

Vastgoed

Jobs in de regio