Gemeenteraadslid Brend Van Ransbeeck (blauwe trui) staat met enkele buurtbewoners in de Doelstraat. © Joren De Weerdt

Doelstraat krijgt begin volgend jaar nieuwe voetpaden (wel na twee zware ongevallen)

Berlaar -

Oppositiepartij Groen kaart nog maar eens de slechte toestand van de voetpaden in de Doelstraat in Berlaar aan. “We hebben ondertussen weet van twee zware ongevallen”, zegt raadslid Brend Van Ransbeeck. “De heraanleg staat begin volgend jaar gepland”, belooft schepen Jan Hendrickx (N-VA).

Chris Van Rompaey

Patricia Dermul kwam in maart 2021 tijdens het joggen zwaar ten val in Doelstraat, met twee dagen arbeidsongeschiktheid en een stevige tandherstelling als gevolg. “Onze verzekeringsmaatschappij schreef al verscheidene malen de verzekeringsmaatschappij van de gemeente Berlaar aan. Er was zelfs een getuigenverklaring van een mevrouw die alles gezien heeft. Helaas heb ik nog steeds geen antwoord gekregen van de gemeente, met als gevolg dat mijn onkosten nog steeds niet vergoed zijn”, zegt Patricia.

Rita Lemmens, bewoonster van de Doelstraat, pleit samen met tientallen buurtbewoners voor meer veiligheid in de straat. Ze startte een petitie en verzamelde al meer vijftig handtekeningen. “We hopen dat het doel bereikt wordt en dat we een veiligere straat krijgen. De meesten kaarten bijvoorbeeld aan dat de straat te donker is door het gebrek aan onderhoud aan de bomen. Ze vinden ook dat er onduidelijkheid is wat het parkeren betreft. Zo zouden parkeerstroken aangebracht kunnen worden.”

Regelrechte ramp

Gemeenteraadslid Brend Van Ransbeeck had de voetpaden van de Doelstraat opgenomen in zijn Mobiliteitslijst in september 2020. “In de commissie Mobiliteit en Openbare Werken heb ik de voetpaden van de Doelstraat meerdere malen als prioriteit op tafel gelegd. De stoeptegels liggen schots en scheef: op sommige stukken is het een regelrechte ramp.”

“Ik fietste vroeger dagelijks naar het station via de Doelstraat en zag altijd een oudere vrouw met haar rollator op de rijweg wandelen terwijl ze haar hondjes uitliet. Buurtbewoners bevestigen dat steeds meer mensen dit doen om valpartijen te vermijden. Het is een echte schande. Intussen zijn we twee jaar verder en is de situatie nog steeds dezelfde. Met intussen dus al minstens twee zware ongevallen als gevolg, die perfect vermeden hadden kunnen worden. De gemeente is hiervoor aansprakelijk”, klaagt Van Ransbeeck aan.

Schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA) heeft goed nieuws voor de bewoners en andere gebruikers van het voetpad in de Doelstraat. “We zijn nu op zoek naar een aannemer en de bedoeling is dat die de voetpaden begin volgend jaar volledig vernieuwt. De reden waarom we deze werkzaamheden moesten uitstellen, is zeer eenvoudig: pas na drie oproepen vonden we een studiebureau.”

MEER OVER Berlaar

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio