“Door van school te veranderen, maar ook door nieuwe vrienden te leren kennen en hard te studeren ben ik er helemaal bovenop geraakt”, zegt Amber. © Lévy Deknock Photography

Gepest en verlegen als kind, nu zit Amber (21) in finale Miss Grace Benelux

ARENDONK -

Amber Mertens (21) uit Arendonk zit in de finale van de verkiezing van Miss Grace Benelux. “Als kind was ik heel verlegen en werd ik gepest op school. Toch heb ik me kunnen herpakken en heb ik mijn zelfvertrouwen teruggevonden. Dat verhaal wil ik nu delen met anderen”, zegt Amber.

Eddy Meulemans

Zeventien meisjes en jonge vrouwen uit België en Nederland, allemaal tussen 17 en 26 jaar, dingen zaterdag in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem mee naar het kroontje van Miss Grace Benelux. Tot vorig jaar heette de verkiezing nog Miss Beauty Benelux. “We hebben beauty uit onze naam gehaald en vervangen door ‘elegantie’ omdat we verder kijken dan alleen de lichamelijk schoonheid. Alle aspecten van het ‘vrouw zijn’ komen aan bod”, zegt de organisator van de populaire missverkiezing.

Geen badpakkendéfilé

Met de naamswijziging is ook de inhoud van de wedstrijd veranderd. Zo is onder meer het traditionele badpakkendefilé geschrapt uit het programma. Amber Mertens uit de Maaskens in Arendonk is daar blij om. “Zo’n defilé in lingerie of bikini zou voor mij zelfs een reden geweest zijn om niet deel te nemen”, zegt ze. “Ik sta helemaal achter de filosofie van Miss Grace Benelux. Perfectie bestaat niet. Iedereen is mooi op zijn of haar manier.”

De Arendonkse finaliste straalt en ziet er 100% puur en elegant uit. Toch had Amber het als kind niet altijd gemakkelijk. Vooral in de laatste twee jaar van de lagere school voelde ze zich vaak ongelukkig, werd ze gepest en had ze een erg laag zelfbeeld. “Door van school te veranderen, maar ook door nieuwe vrienden te leren kennen en hard te studeren ben ik er helemaal bovenop geraakt”, zegt Amber, die in Diepenbeek een bachelordiploma orthopedagogie behaalde en daarna nog een bijkomende opleiding als zorgleerkracht volgde.

“Perfectie bestaat niet. Iedereen is mooi op zijn of haar manier”, zegt Amber. © Lévy Deknock Photography

“Via deze missverkiezing wil ik mijn eigen verhaal en ervaring delen en zo aan iedereen laten zien dat je kunt groeien door in jezelf te geloven”, zegt Amber.

Rust en vrijheid onder water

Behalve uit haar studies put Amber ook energie uit sport. Zo gaat ze vijf keer per week naar de fitness. “Ik doe vooral krachtoefeningen, zowel voor mijn benen en billen als mijn bovenlichaam”, zegt ze. Daarbovenop geeft ze ook elke week acrotraining bij Turnkring Verbroedering Arendonk. Helemaal tot rust komt ze wanneer ze samen met haar vader gaat diepzeeduiken in Zeeland. “Op de bodem van de zee, met zuurstofflessen op je rug, dat geeft mij een gevoel van ultieme rust en vrijheid”, zegt ze.

De prijzenpot voor de winnares van het kroontje van Miss Grace Benelux bevat behalve een exotische reis ook tal van kleine en grote cadeaus, cheques en arrangementen, van juwelen tot mooie kleren en fotoshoots. De finale vindt plaats in cultuurcentrum Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem. De show start om 19.30u. Dresscode: gala-black tie.

www.missgracebenelux.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio