Paardengezelschap Dancing with Horses komt weer terug naar Broechem op 8 oktober. ©  rr

Dancing with Horses brengt opnieuw twee magische paardenshows in De Moervelden

Ranst, Morkhoven, Zandhoven -

Paardengezelschap Dancing with Horses houdt voor de tweede keer twee shows in Domein Moervelden aan de Bistweg in Broechem (Ranst). Vorig jaar presenteerden ze een Spaans programma met veel flamenco-invloeden. De nieuwe show op zaterdag 8 oktober heet Cavalo Gitano en baadt in een gipsysfeer. Er komen zelfs speciaal gaucho’s uit Argentinië, de typische cowboys van de Patagonische vlaktes.

Zo’n tweeënhalf jaar geleden strandde een Italiaans-Spaans paardengezelschap in Zandhoven. Door de coronalockdown konden ze hun geplande shows in De Schorre in Boom niet doen. Linda Iarz, met veel buitenlandse ervaring, verzamelde andere gepassioneerde ruiters rond zich met de typische Andalusische paarden en andere barokke rassen. Vorig jaar in oktober deden ze een eerste show in De Moervelden na een lange gedwongen coronapauze.

De show vorig jaar. ©  rr

Toen stond de Spaanse klassieke rijkunst centraal, maar intussen hebben ze een nieuwe show uitgewerkt met meer gipsy-invloeden. Het gezelschap Dancing with Horses verhuisde van Zandhoven naar Morkhoven bij Herentals en voerde zijn nieuwe voorstelling al onder meer in Turnhout op. Volgende maand komen ze dus opnieuw naar De Moervelden in Broechem, waar ze de ruiterhal van de LRV weer helemaal aankleden en voor aangepaste belichting zorgen.

“Het wordt dus een zigeunershow. Naast Lusitano- en Andalusische hengsten rijden er ook één Arabier en twee pony’s mee”, vertelt Linda. “Onze eerste voorstelling start om 15u. Om 19u voeren we nog een tweede voorstelling op.”

De prijzen liggen tussen de 17 en 35 euro. Tickets voor deze voorstellingen op 8 oktober zijn eenvoudig online te bestellen via ticketmaster.be, op artiestennaam Dancing with Horses: Cavalo Gitano  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio