De joggers mogen door de kerk lopen. © Ronny Mullens

Lopen door de kerk, kuieren langs de jaarmarkt of een job zoeken in het woonzorgcentrum van Mortsel-dorp

Mortsel -

Mortsel-dorp, of het dorp in de stad zoals sommige bewoners hun wijk noemen, gaat een drukke tweedaagse tegemoet. De Ronde van Mortsel-dorp vormt vrijdag de opener, de jaarmarkt volgt zaterdag.

Filip Spoelders

De zevende editie van de recreatieve stratenloop kronkelt vrijdag weer door enkele verrassende gebouwen. “We kregen toelating van pastoor Tom Schellekens, de schooldirectie, de directie van de woonzorgcentra en de leiding van jeugdbewegingen om door hun gebouwen of hun tuin te lopen. Op deze manier kan iedereen lopend of wandelend kennis maken met wat er in ons dorp in de stad aanwezig is. Je krijgt trouwens niet elke dag de kans om door een kerk te lopen onder de aanmoedigingen van het complete koor”, vertellen Bert Maes en Walter Duré van De Dorpsgenieters, die De Ronde van Mortsel-Dorp organiseren.

De allerkleinsten lopen vanaf 18 uur één, twee of drie rondjes van ongeveer 250 meter rond en door de Sint Benedictuskerk. Een kwartier later start de speelse ronde over één of twee lussen met ludieke hindernissen en muzikale animatie langs het parcours. De sportieve rondes van drie, zes of negen kilometer vertrekken om 19 uur.

Optreden Katastroof

Deelnemen kan gratis, maar inschrijven voor de sportieve rondes is verplicht. Dit kan via de website www.derondevanmortseldorp.be tot en met donderdag 15 september om 12 uur. Daarna is er nog een mogelijkheid tijdens het evenement zelf vanaf 17.30 uur. Na het lopen volgen de gratis optredens van de Clintons en Katastroof op de speelplaats van De Tandem.

De jaarmarkt volgt zaterdag met een grote rommelmarkt in de straten van Mortsel-dorp. Meer dan 550 standplaatsen worden vanaf 7 uur gevuld. De Mortselse verenigingen en de oude ambachten stellen zich op rond de Sint-Benedictuskerk. Hof ter Linden en de Jacob Van Arteveldestraat ontvangen de veeprijskamp, de kinderboerderij en het sportdorp. Uitblazen gebeurt op de speelplaats van De Tandem bij het Mortsel Mundo café.

Jobdag

Wie op zoek is naar een job in de zorg kan zaterdag tussen 10 en 16 uur langs het WZC Meerminnehof gaan waar een jobdag doorgaat. Het jobaanbod wordt voorgesteld en geïnteresseerden kunnen zich meteen kandidaat stellen.

Katastroof komt naar de speelplaats van De Tandem. © Ronny Mullens

Lopen kan voor alle leeftijden. © Ronny Mullens

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio