Archiefbeeld ©  AFP

Nieuwe bombardementen op hoofdstad van opstandige Ethiopische regio Tigray

De rebellen in Tigray, in het noorden van Ethiopië, hebben het Ethiopische leger er woensdag van beschuldigd opnieuw hun hoofdstad Mek’ele gebombardeerd te hebben, voor de tweede keer in twee dagen tijd. Zondag hadden de rebellen nog te kennen gegeven bereid te zijn om een onmiddellijk staakt-het-vuren te respecteren en akkoord te gaan met vredesonderhandelingen onder de auspiciën van de Afrikaanse Unie.

jvhBron: BELGA

Volgens Getachew Reda, woordvoerder van de rebellen, trof de aanval een residentiële wijk in Mek’ele en vielen er “doden en gewonden bij onschuldige burgers”. De hulpdiensten maken gewag van tien doden.

Dinsdag hadden de rebellen Ethiopië er nog van beschuldigd met een drone de universiteit van Mek’ele gebombardeerd te hebben. Daarbij raakten mensen gewond en gebouwen beschadigd. De Ethiopische regering heeft niet gereageerd op de beschuldigingen.

De gevechten in de opstandige regio flakkerden op 24 augustus opnieuw op. Op die manier kwam een einde aan een bestand dat vijf maanden duurde.

Vastgoed

Jobs in de regio