De restauratie van de kerk duurt tot februari. © BELGAIMAGE

Renovatiewerken Sint-Willibrorduskerk gaan van start

Merksplas -

De firma Renotec begint op 15 september met de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk. De werken verlopen in twee fasen.

Het kerkgebouw werd in 1995 volledig gerestaureerd, maar er zijn nu herstellingswerken nodig aan het dak, de goten en het metselwerk. Ook het schrijnwerk rond de dakkapellen van de toren krijgt een opknapbeurt. In de galmgaten komt een duivenwering en op de zolder moet een loopbrug zorgen dat weer over de welven kan gelopen worden. De werken duren vermoedelijk tot februari. De parkeerplaatsen in de Kloosterstraat worden ingericht als werfzone, waardoor parkeren daar niet mogelijk is. De gemeente heeft met de aannemer afgesproken om de schoolstraat te respecteren tijdens de werkuren.

De eerste fase van de werken gebeurt voornamelijk met een mobiele hoogtewerker. Daardoor blijft de doorsteek net naast de kerk afgesloten tijdens de werkuren van de aannemer. De doorsteek aan de kant van de Vrije Basisschool was al een tijd gesloten, maar die wordt terug opengesteld voor fietsers en voetgangers. Tijdens de tweede fase van de werken plaatst de aannemer een stelling rond de kerktoren. Op het pleintje waar de kerststal staat, wordt een zone voorzien voor de stockage van materialen. Tijdens de kerstperiode wordt dat wel terug vrijgemaakt voor het plaatsen van de kerststal. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio