Een straffe bekentenis van Jelle Cleymans en Voldemort als echtgenoot: Dit was ‘De Allerslimste Mens’

Een stevig gevulde aflevering van ‘De allerslimste mens’, waarbij we niet enkel uit de antwoorden van de kandidaten bijleerden. Jelle Cleymans doet een straffe bekentenis, Erik Van Looy introduceert zijn collega Hans Ziegl die in Duitsland de quiz presenteert, en Astrid Coppens was ooit met Voldemort getrouwd.

(eadp)

De winnaar van dinsdagavond:

Jelle Cleymans wint meteen bij zijn terugkeer.

De verliezer:

Delphine Lecompte had maar een tactiek in de finale: zo veel mogelijk goede antwoorden geven. Dat was onvoldoende om het te halen van Eva De Roo.

(Lees verder onder de video)

De nieuwkomer van woensdagavond:

Bart Cannaerts.

(Lees verder onder de video)

De beste quotes:

Jelle Cleymans speelt een man met syfilis in het promofilmpje van ‘De slimste mens’. Erik Van Looy: “Heb je daar research voor gedaan?”

Cleymans: “Ik heb naar James Cooke gebeld.”

***

James Cooke en William Boeva zitten in de jury, maar kennen elkaar al een tijdje. Boeva: “Ik heb zelfs meegespeeld in een musical.”

Cooke: “Ja, in Pippi Langkous. Er zaten twee boeven in, en ik heb hem toen een naam gegeven.”

Boeva: “Ja, Boef A.”

***

Een straffe bekentenis van Cleymans: “Het is de eerste keer dat ik het zeg maar ik vind Met de trein naar Oostende een vreselijk nummer. Ik heb maar een keer ruzie gehad met Gert Verhulst, en het was daarover. Ik zag dat echt niet zitten. En ik vind dat nog altijd zo. Maar als ik het nu doe, en zie dat iedereen zich amuseert, vind ik het geen probleem meer.”

(Lees verder onder de video)

Het mooiste moment:

Astrid Coppens mag een vraag stellen over Harry Potter, boeken en films waar ze fan van is. “Ik ben zo’n grote fan, dat ik zelfs zeven jaar getrouwd ben geweest met een van de hoofdpersonages”, waarop ze een foto toont met Voldemort. Een verwijzing naar haar ex-man John Bryan. “Ik kan het iedereen afraden”, besluit ze.

De tussenstand

1 Jonas Geirnaert (5 afleveringen)

2 Delphine Lecompte (4 afleveringen)

3 Eva De Roo (3 afleveringen)

4 Gert Verhulst (2 afleveringen)

5 Ella Leyers (2 afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER