De druivenpluk is al enkele dagen aan de gang. © RR

België leert Boechouts wijndomein kennen terwijl druivenoogst zich als ‘super’ aankondigt

Boechout -

Het zijn drukke dagen op het Wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout. Na het evenement Wijn op de Weide gaat alle aandacht deze week weer naar de druivenoogst.

Filip Spoelders

Meer dan 2.500 gasten over gans Vlaanderen wisten afgelopen weekend hun weg te vinden naar het wijndomein voor Wijn op de Weide. “Het bewijst dat de uitstraling van onze wijnen gestaag toeneemt. Van een Boechouts wijndomein zijn we geëvolueerd naar een domein uit Boechout dat in heel België bekend is”, schetst Kris Van de Sompel van Oud Conynsbergh.

De druivenoogst ging vorige week reeds van start en deze gaat de volgende dagen gewoon door. “We zijn aan een superoogst bezig. Deze week zetten we aan de Mussenhoevelaan zelfs enjambeurs in of de typische hoge machines om druiven te plukken.”

Vorige week werd gedurende twee dagen handmatig geplukt. Met de hulp van vrijwilligers werd toen al de eerste 2.500 liter binnengehaald. Dit belooft een groot contrast te worden met de oogst van 2021 toen het wijndomein terugviel op tien procent van zijn normale hoeveelheden.

De eerste 2.500 liter werden op twee dagen geoogst. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners