Timemonochromes … in dialogue with Mechelen / 4’33”: een installatie die je gedurende vier dagen meeneemt langs verschillende facetten van tijd en stilte. © Stad Mechelen

Themajaar Zinderende Stilte sluit af met vierdaagse vol concerten en activiteiten in Cultuurcentrum

Mechelen -

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 september staat het Cultuurcentrum in Mechelen nog één keer volledig in het teken van stilte. Met een vierdaagse installatie die focust op het zeventig jaar oude werk 4’33” van John Cage, wordt het themajaar Zinderende Stilte afgesloten.

Stijn Van de Sande

Het afgelopen jaar werd de stilte in Mechelen in al haar vormen en toonaarden gevierd tijdens het themajaar Zinderende Stilte. Eind deze week komt er aan dat themajaar een einde, maar het Cultuurcentrum pakt nog één keer uit met Timemonochromes … in dialogue with Mechelen / 4’33”. Dat is een installatie die je gedurende vier dagen meeneemt langs verschillende facetten van tijd en stilte.

De zeventigste verjaardag van het werk 4’33” van John Cage loopt als een rode draad doorheen de vierdaagse. Dat stuk is een symbool geworden voor de link tussen stilte en muziek. Een ode aan de compositie mag volgens de organisatie dan ook niet ontbreken. The Goodwill Bigband uit Muizen (Mechelen) en Simacon nemen het werk daarom op in een programma dat weerklinkt op de slotdag van Zinderende Stilte.

Schaken, lezingen en muziek

“Verder zijn er tijdens deze vier dagen ook gratis toegankelijke live-interventies en avondconcerten”, aldus Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) van Mechelen Feest en curatoren Virginie Platteau en Jelle Dierckx. “Er staan ook een schaaktoernooi, een muzikaal begeleide oosterse bewegingssessie en lezingen en voorstellingen rond muzikanten John Cage, John Cale en Nick Cave op het programma. Tickets voor de concerten zijn gratis, maar moeten wel op voorhand gereserveerd worden via de website.” (svds)

www.cultuurcentrum.mechelen.be/timemonochromes-in-dialogue-with-mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio