©  Frans Sluyts

Zelf fornuis uit laten? Kom dan eens naar naar buurtrestaurant tegen 9 euro

Zandhoven -

De gemeente Zandhoven opende voor de zomer in samenwerking met zorgverblijf Hooidonk en slagerij ’t Vleesgegroet een buurtrestaurant met volledige maaltijden met soep, hoofdgerecht en dessert tegen 9 euro.

Kristin Matthyssen

52 personen kwamen dinsdag een gezonde maaltijd eten in Hooidonk. Vooral bij senioren slaat de formule aan.

Het buurtrestaurant gaat telkens door op de tweede en laatste dinsdag van de maand, vanaf 12 uur, afwisselend in Sint-Christoffel en in Hooidonk. Als het in Sint-Christoffel is, levert ’t Vleesgegroet de maaltijden tegen democratische prijzen. In Hooidonk wordt beroep gedaan op de keuken van Hooidonk. Op voorhand inschrijven via het onthaal van het gemeentehuis op tel. 03-410.16.20 of via mail info@zandhoven.be, ten laatste op de donderdag voor de maaltijd. Betalen gebeurt ter plaatse cash of per bancontact.

“Het is een succes, met een zeer gemengd publiek”, zegt OCMW-voorzitter Mieke Maes. “Die sociale mix streefden wij bij ons opzet ook na. Iedereen doet met iedereen een babbeltje.”

Wie een verhoogde tegemoetkoming geniet kan tegen de helft van de prijs komen eten. De maaltijd is ook bedoeld als gezellig ontmoetingsmoment.

Het hoofdgerecht dinsdag. ©  Frans Sluyts

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio