Vleermuizen in het fort van Oelegem. ©  if

Laatste vleermuizenavond in Fort Oelegem van dit seizoen

Oelegem -

Natuur 2000 organiseert op 24 september de laatste vleermuizen-infoavond in het Fort van Oelegem van dit seizoen.

Dit belangrijke vleermuizenreservaat in een beschermd monument wordt sinds 1984 beheerd door de Vlaamse Jeugdbond voor Natuur en Milieu, Natuur 2000 vzw.

Om het publiek meer te kunnen vertellen over het ecologisch belang van vleermuizen en om alle belangstellenden ook te tonen hoe zo’n historisch ex-militair gebouw een perfecte overwinteringssite kan worden, organiseert Natuur 2000 elke zomer enkele vleermuizen-infoavonden. Er is onder meer een briefing over onze vleermuizen en hun biotoop, een sfeervolle wandeling door de fortgangen en een demonstratie met een bat detector, een toestel dat de ultrasone geluiden van de op insecten jagende vleermuizen hoorbaar maakt.

Dit jaar vindt de laatste van zulke vleermuisavonden plaats op zaterdag 24 september om 19u. Inschrijven kan via info@fortoelegem.be, een telefoontje of sms naar 0475-29.04.87.

Warmere kledij, waterdicht schoeisel en een goede zaklamp zijn sterk aan te raden. Volwassenen betalen 6 euro en kinderen 5 euro, op voorhand te storten.

Info: www.fortoelegem.be of www.facebook.com/fortoelegem.

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio