Een combo van oud-leiding en Scouts steekt de handen uit de mouwen voor Repmond Rock onder de typische treurwilg van het Mercatoreiland. © dvk

Vernieuwde locatie, nieuwe opstelling: Repmond Rock verwacht tweeduizend bezoekers

Rupelmonde -

Op het Mercatoreiland in Rupelmonde poot de lokale Scouts de komende dagen een podium neer voor een nieuwe editie van Repmond Rock. De organisatie moet creatief aan de slag met de indeling om hetzelfde aantal bezoekers te herbergen, want het is de eerste keer dat het evenement doorgaat op het nieuwe Mercatoreiland.

Dieter Verschooren

Vrijdag wordt de aftrap gegeven van een nieuwe editie van Repmond Rock met de gratis afterwork. Er wordt kinderanimatie voorzien zoals springkastelen en in de late uren draven er enkele gekende dj’s op met Amber Broos en Flashback Force. Zaterdag opent het festivalterrein omstreeks 16 uur met doorlopend optredens van live bands en dj’s. Onder meer Flip Kowlier, RHEA en house-legende Yves Deruyter kleuren de affiche. Er is ook een tweede podium in het leven geroepen: Repmond Rave. In die tent staat lokaal talent klaar om schurende beats op het publiek los te laten.

Kleiner

Het hoofdpodium krijgt een lichtjes andere oriëntatie op het plein. Dat moet om de ruimte optimaal te benutten op het nieuw aangelegde Mercatoreiland, dat beduidend kleiner is geworden door de aanleg van een fietsdijk. “En toch zullen we ongeveer hetzelfde aantal mensen kunnen ontvangen, door een slimme indeling van het festivalterrein”, zegt Bavo Cruyssaert van Repmond Rock. “Bijvoorbeeld de inkom zal nu op een andere plaats zijn, op de fietsdijk die bereikbaar is via de Dijkstraat. Daar zal ook een ruime fietsenstalling voorzien worden.”

Pendelbussen

Omdat mobiliteit in het centrum van Rupelmonde niet optimaal is met smalle wegen en eenrichtingsstraten legt Repmond Rock ook pendelbussen in. Eentje vertrekt vanop de P&R in Melsele en rijdt via Kruibeke naar Rupelmonde en rijdt ook terug. Er vertrekt ook een bus van het festivalterrein richting Temse en Elversele.

Op het terrein zelf zal nog een nieuwigheid te vinden zijn. “We bouwen eigenhandig ons Repmond Rock café”, zegt Bavo. “Daar zal de meerwaardezoeker rustig kunnen genieten van een drankje en vanop de dijk het feestgedruis aanschouwen. We steken bewust meer energie in de inkleding van het festival. Er heerst een nieuwe visie om van Repmond Rock een gezellig en mooie plek te maken. We houden ook rekening met een spatje regen, maar zullen niet alles overkappen. Al zal er wel ruimte zijn om te schuilen indien nodig.”

De ticketverkoop voor Repmond Rock verloopt inmiddels heel goed. Wie toch nog een ticket wil bemachtigen aan 18 euro per stuk kan dat tot donderdagavond middernacht. Ook aan de kassa zijn nog tickets te verkrijgen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio