© Bart Van den Langenbergh

Vrouw gaat door het lint en bedreigt ex en politie: “Ze ging hem laten afmaken”

Merksplas, Turnhout

Een 37-jarige vrouw uit Turnhout verscheen voor de rechtbank voor partnergeweld, belaging, bedreigingen en ook voor weerspannigheid en slagen aan de politie.

De ex-man van beklaagde L.J. en diens nieuwe echtgenote vonden dat de maat vol was en eisten een fikse schadevergoeding. “Sinds februari 2021 was er al sprake van overspel en alcohol- en medicatiemisbruik”, zei meester Freddy Mols namens de ex-man en zijn partner. “De beklaagde kon nadien niet verkroppen dat de kinderen werden toevertrouwd aan mijn cliënt. Ze bedreigde hem door te stellen dat ze hem ging laten afmaken. Er was ook sprake van belaging. Ze stak fietsbanden stuk en stuurden allerlei berichten. De vrouw leefde het opgelegde contactverbod ook niet na.”

De meeste problemen deden zich voor in de zomer van 2021, terwijl de vrouw verbleef op een camping in Merksplas. Ook de politie moest het op 21 juli van vorig jaar ontgelden. “Ze werd onder invloed overgebracht naar het politiekantoor in Turnhout. Onderweg schold ze een vrouwelijke inspecteur uit voor hoer. Toen de politie haar naar de cel moest dragen, is ze de hele tijd uitgescholden en ook in haar gezicht geraakt”, zei openbare aanklager Patti Broeckx. Ze vorderde een gevangenisstraf van een jaar met probatievoorwaarden en een boete.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw intussen al zelf stappen genomen. “Ze staat nu onder begeleiding. Maar ze heeft wel al vijf maanden in de cel gezeten”, stelde meester Marc Swinnen. De rechter velt een vonnis op 11 oktober. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio