© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man bedreigt ex op eerste schooldag: “Hij ging haar huis en iedereen erin in brand steken”

Vorselaar -

De 24-jarige A.V.S. uit Vorselaar verscheen dinsdag aangehouden voor de rechtbank in Turnhout voor ernstige bedreigingen aan zijn ex-partner en kindjes. Op de eerste schooldag van dit jaar dreigde hij ermee haar huis in brand te steken of haar familie in stukken te snijden.

De jonge vader stond twaalf dagen nadat hij op 1 september over de schreef ging al voor de rechter. Het Openbaar Ministerie vroeg om hem te veroordelen tot een celstraf van een jaar met probatie-uitstel en een boete.

De beklaagde had eerder een relatie met een vrouw met wie hij twee kindjes kreeg, intussen 2,5 jaar en zes maanden oud. Nadat de relatie in mei werd beëindigd en er geen regeling voor de kinderen werd vastgelegd, kreeg A.V.S. de toestemming van zijn ex om hun oudste kindje mee naar school te doen op de eerste schooldag.

“Op de terugweg van school escaleerde de hele situatie”, zei procureur Patti Broeckx op de rechtbank in Turnhout. “Zijn ex weigerde om hun kinderen weer mee te geven met de man. Hij had eerder al een mes op haar keel gezet en ook zichzelf verwond. De man dreigde er daarna mee het huis van de vrouw met iedereen erin in brand te steken of haar familie met een mes in stukken te snijden.” De moeder kreeg eerder ook al dreigberichten doorgestuurd en bracht de politie op de hoogte. “Zijn gedrag is niet normaal. Hij heeft zijn ex en de kindjes de daver op het lijf gejaagd. Zo’n uitspraken kunnen niet door de beugel”, schetste de aanklager nog.

De verdediging van A.V.S. vroeg om een werkstraf uit te spreken. “Hij mocht sinds de relatiebreuk de kindjes maar een keer per week zien en is over de schreef gegaan. Hij ging door een moeilijke periode, maar is zeker niet agressief. Hij zou zijn kinderen nooit iets aandoen”, pleitte zijn advocate. De rechtbank velt een vonnis op 27 september. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio