De Langste Veggietafel is een jaarlijks weerkerend evenement. Het verwelkomt zo’n duizend bezoekers. © Dirk Vertommen

Langste Veggietafel op Grote Markt moedigt Mechelaars aan om vaker plantaardig te eten

Mechelen -

Voor de Langste Veggietafel kan je morgen, woensdag, al voor de elfde keer terecht op de Grote Markt van Mechelen. Deelnemers zijn welkom vanaf 17.30u.

“Wat hebben onze ecologische voetafdruk, dierenwelzijn en gezondheid met elkaar te maken? We kunnen ze alle drie verbeteren door vaker plantaardig te eten”, zegt Melissa Hodza, vrijwilliger bij EVA Mechelen. De vzw nodigt alle Mechelaars uit om woensdag 14 september mee de voeten onder tafel te schuiven, en dat tussen 17.30u en 20u.

Je kan je eigen plantaardige picknick meebrengen of iets kopen aan de eetstanden die lokale horecaondernemers uitbaten. Wie zelf bord en bestek meebrengt, maakt kans op een prijs. “Zo houden we het evenement afvalarm.”

Op het evenement komen doorgaans een duizendtal mensen af. Ze eten gezellig samen en praten bij, maar de ze delen ook gerechten en recepten terwijl ze genieten van muziek. Er is ook kinderanimatie. EVA vzw wil met de Langste Veggietafel Mechelaars inspireren om minder dierlijke producten te eten en voor meer plantaardige producten te kiezen.

“Daar pakken we drie belangrijke problemen tegelijk mee aan: we sparen het milieu door de uitstoot naar beneden te brengen, en ook onze gezondheid vaart er wel bij, want we krijgen meer nuttige voedingsstoffen, zoals vezels en mineralen, binnen. En natuurlijk zullen ook de dieren ons dankbaar zijn”, legt Melissa Hodza uit. (svh)

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio