©  AP

Openbaar ministerie: “R. Kelly verrichtte walgelijke daden voor eigen zieke plezier”

R. Kelly is een seksueel roofdier dat zijn beroemdheid heeft aangewend om minderjarigen te misbruiken. Dat zei openbaar aanklager Elizabeth Pozolo volgens Amerikaanse media maandag in de rechtszaak die in Chicago tegen de zanger loopt.

wverBron: De Telegraaf

Pozolo richtte zich in haar slotpleidooi vooral tegen een van de vermeende slachtoffers van R. Kelly. Pozolo stelde dat R. Kelly “misbruik heeft gemaakt van de jeugd van Jane, hij misbruikte haar meerdere malen en verrichtte walgelijke daden op haar, alleen voor zijn eigen zieke plezier.”

Tijdens de zaak werden ook beelden getoond die zijn gemaakt van het misbruik. Jane was toen veertien jaar oud. Behalve van misbruik wordt de zanger ook verdacht van het vervaardigen van kinderporno.

Kelly wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik. Zelf heeft hij altijd beweerd onschuldig te zijn. De zanger, die sinds 2019 vastzit, werd eind juni in New York al schuldig bevonden voor onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER