Let’s stick together is een van de werken die Lebuïn D’Haese in het Hofke van Chantraine exposeert. © RR

Lebuïn D’Haese toont beelden en tekeningen in het Hofke

Oud-Turnhout -

In het Hofke van Chantraine opent zaterdag 24 september een solotentoonstelling van Lebuïn D’Haese. Wat hij ziet en hoe hij denkt, komt tot leven in zijn beelden.

De in Sint-Niklaas geboren Lebuïn D’Haese is vader van Jos D’Haese, voorzitter van de PVDA-fractie in het Vlaams Parlement. In de Kempen is de beeldende kunstenaar bekend als medestichter van zeefdrukatelier deRuimte in de Turnhoutse Otterstraat, waar hij vaak werkt met mensen uit kwetsbare groepen.

“Via zijn beelden vertelt Lebuïn D’Haese een verhaal”, zegt Guy Kestens, die een boek over de kunstenaar schreef. “Elk beeld is onderdeel van dit verhaal, is een personage met een eigen voorgeschiedenis, een eigen toekomst.” Naast beelden in klei, keramiek en brons zijn er ook veelkleurige tekeningen te zien in het Hofke.

Volgens het Hofke van Chantraine is Lebuïn “een geëngageerd kunstenaar met slechts één enkel onderwerp: de mens. Licht ironisch kijkt hij naar ‘la comédie humaine’, bewogen kijkt hij naar ‘de mensheid en haar weedom’.” De tentoonstelling is tot en met zondag 30 oktober gratis te zien. (woad)

www.hofkevanchantraine.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio