Bartholomeus DC treedt naar buiten in Antwerpen. © RR

Boechouts kunstenaar Bartholomeus DC toont zijn werk in Antwerpen: “Ik sta toe dat het publiek mijn kunst aanraakt”

Boechout -

Bart De Coninck, die als kunstenaar in Boechout bekendstaat als Bartholomeus DC, toont tot midden oktober zijn kunstwerken in galerij Remy-Wezenbeek van Antwerpen. “Het is de eerste maal dat ik alleen exposeer in een galerij”, geeft hij aan.

Filip Spoelders

Bart doet in zijn thuisgemeente steeds mee aan de kunstroute Boechout10 en stond met zijn werk ook al in theaterzaal Vooruit. “Vroeger kwam ik niet naar buiten met mijn creaties. Maar onlangs deed ik mee aan een groepstentoonstelling in het Zuiderpershuis waar mijn monumentale werken mooi tot hun recht kwamen.”

Hout en klei zijn materialen waar de Boechoutenaar mee werkt.

Nu zet hij weer een volgende stap met een solotentoonstelling bij de Antwerpse galerij Remy-Wezenbeek aan Kattendijkdok Westkaai. “De bezoekers zullen mijn verscheidenheid aan materiaalkeuze ontdekken. Ik maak beelden van keramiek, creëer houtsculpturen en maak grafisch werk voornamelijk met inkt. Ik hoor dikwijls van bezoekers dat ze mijn werken willen aanraken. Verrassend genoeg hebben ze een grote aantrekkingskracht en ik sta dat toe.”

De expo loopt tot 16 oktober met kijkdagen op zondag 18 september van 14 tot 18u, vrijdag 30 september van 17 tot 21u, zondag 2 oktober van 14 tot 18u en een finissageweekend op zaterdag 15 en zondag 16 oktober, telkens van 14 tot 18u.

 © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners