Vijf scholen en twee verenigingen ontvingen een cheque voor hun acties rond Operatie Proper. © rr

Putse scholen en verenigingen ontvangen beloning voor deelname aan Operatie Proper

Putte -

Het lokale bestuur van Putte beloonde vijf scholen en twee verenigingen met een cheque voor hun deelname aan Operatie Proper. Het initiatief is een onderdeel van Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de lokale besturen. De partners willen een breed gedragen beweging op gang brengen in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort.

Kristof Van Rompaey

De vrije basisscholen van Putte, Beerzel en Grasheide, de Alice Nahonschool, de parochieschool van Peulis, de chiromeisjes van Putte en de KLJ van Beerzel dienden een actieplan in voor Operatie Proper en werkten hun acties ook met succes uit. Ze engageerden zich voor opruimacties en schonken in hun werking ook aandacht aan afvalvoorkoming.

“Enkele voorbeelden: jeugdverenigingen zetten zich in tegen voedselverspilling, scholen organiseren workshops rond sorteren en afval voorkomen en/of ze composteren gft-afval op school”, zegt schepen van Leefmilieu en Jeugd Jeroen De Cuyper (N-VA). “We rekenen erop dat onze scholen en verenigingen zich blijvend engageren. Deze beloningscheques zorgen in ieder geval voor de nodige motivatie”, vult Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) aan. (kvro)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio