Een beeld uit de wedstrijd tussen Houtvenne en Zwarte Leeuw, met Medhi Lazaar van Houtvenne (links) die de bal afschermt voor Joppe Neefs van Zwarte Leeuw. © mpics

Thomas Paumen en Houtvenne pakken drie punten na straf slot: “Mijn goal bracht hoop”

Houtvenne kwam zaterdagavond heel dicht bij de eerste nederlaag van het seizoen. Bij een 0-1 achterstand moest het kort voor de pauze met tien verder na de uitsluiting van Saka. Tien minuten voor het einde stond de thuisploeg nog steeds met 0-1 in het krijt, maar dankzij veel grinta en een klasseflits van Thomas Paumen kwamen ze toch nog langszij. Een doelpunt in de slotminuten van Mombongo leverde zowaar nog de onverhoopte zege op.

Marc Kempen

Doelpuntenmaker Thomas Paumen volgde het grootste gedeelte van de match vanaf de bank. “We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de bezoekers al snel vast”, aldus Paumen. “Kansen kwamen er ook. Jammer genoeg strandde een poging van Dequevy op de lat. We hadden alles onder controle tot de wedstrijd plots uit onze handen glipte. De eerste kans van Zwarte Leeuw was meteen raak en even later werd Saka uitgesloten. Onterecht vind ik, want ik twijfel eraan of het een fout was. Bovendien ging de bezoekende spits niet op doel af, maar ging de bal naar de zijkant. De scheidsrechter nam zijn beslissing en voor de tweede match op rij moesten we lang met een man minder spelen.”

De situatie leek even uitzichtloos, maar de partij was toch nog niet voorbij. “Gelukkig beschikken we over veel kwaliteiten en een pak ervaring in onze ploeg. Toegegeven, in de tweede helft hadden we het even moeilijk. Zwarte Leeuw liet na om er 0-2 van te maken, maar we bleven in de match en alles was nog mogelijk. De bezoekers hielpen ons door te ver terug te zakken.”

De 22-jarige middenvelder uit Dilsen-Stokkem werd twintig minuten voor tijd ingebracht. Vorige week op Geel stond hij nog in de basis. “Ik verloor mijn plaats niet zomaar. Op Geel kreeg ik een trap tegen de enkel. Daardoor kon ik dinsdag niet trainen en ook donderdag kon ik nog niet voluit gaan. De trainer stelde voor om mij op de bank te laten beginnen en mij later in te brengen. Dat was toch een blijk van vertrouwen tegenover mij. Ik kon hem bedanken met een mooi doelpunt.”

Paumen kwam naar binnen vanop links en draaide de bal mooi in de verste hoek. “En of het een belangrijk doelpunt was! Hierdoor kreeg heel de groep terug hoop op een goede afloop. We hebben daarna doorgezet zodat Mombongo de winnende treffer kon binnentrappen. Beginnen met vier op zes tegenover één of twee op zes zorgt voor een heel ander gevoel. De ploeg mag best trots zijn. Met de mentaliteit van de tweede helft zullen we tegen elke tegenstrever winstkansen hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen