Seraaj El Mokadem (links) op een archiefbeeld. “Als wij echt willen en de juiste ingesteldheid hebben, kunnen wij veel ploegen pijn doen”, zegt El Mokadem. © Tom GOYVAERTS

Van longontsteking herstelde Seraaj El Mokadem is beslissend voor City Pirates

City Pirates rechtte de rug na de 0-2-thuisnederlaag tegen Pepingen-Halle op de openingsspeeldag. De Merksemnaren versloegen Londerzeel met 2-4. Man van de match was de weer gezond verklaarde Seraaj El Mokadem, die twee van de vier doelpunten voor zijn rekening nam.

Stijn Druant

Om niet achter de feiten te moeten aanhollen, kon City Pirates best iets rapen in Londerzeel. Het werden zelfs drie punten, mede met dank aan Seraaj El Mokadem. De aanvaller scoorde al snel de 0-1, en plaveide nadien de weg vanop de stip richting de mooie zege. Het deed El Mokadem zichtbaar deugd, want de voorbije weken waren niet in de koude kleren gekropen.

“Ik sukkelde enkele weken met een longontsteking, al ben ik nooit in het ziekenhuis beland”, vertelt de aanvaller. “Eerst dachten we aan corona, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik bleef wel erg moe en kon niets doen. Gelukkig vond ik redelijk snel de juiste focus. Ik trainde eerst individueel en nadien weer met de groep. De coach gaf me al snel nieuw vertrouwen met twee basisplaatsen, en dus was scoren ook een zaak van dankbaarheid.”

El Mokadem, hielp met zijn goals zijn ploeg sterk vooruit. “Het is altijd fijn om belangrijk te zijn, zeker als je een leuke actie en een strafschop kan afwerken. Mijn ploegmaats gunden me die penalty en dus werd het ‘zo gezegd, zo gedaan’.”

City Pirates pakte een verdiende overwinning. “We hadden al snel de controle met die vroege 0-1. Daarna kwamen er nog meer kansen, terwijl Londerzeel enkel op voorzet voor een beetje gevaar zorgde. Ach, we hebben het volwassen uitgespeeld en dan is het altijd leuk als je op die manier de zege mee naar huis neemt. Gelukkig maar, want nul op zes zou een heel ander verhaal zijn. Aan de andere kant: vorig seizoen startten we ook slecht, maar was er nooit paniek. Nu is het gevoel al snel beter en de sfeer is top. De coach zei het ook nadien: als wij echt willen en de juiste ingesteldheid hebben, kunnen wij veel ploegen pijn doen”.

Dat bleek tegen Londerzeel, op papier toch een sterk geheel. “Wij waren scherper, wilden echt winnen en waren efficiënt. Bovendien konden we de match dood maken, daar waren we op gebrand. Zelf weer scoren tegen Londerzeel, maakt het gevoel enkel leuker”, zei El Mokadem, die komend weekend de club uit zijn jeugd, Berchem Sport, in de ogen kijkt. “Het wordt opnieuw een strijd, één van de vele.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen