Thomas Van Zandvoort duwt het derde doelpunt van Cappellen voorbij Berchem-doelman Kevin Truyts tegen de netten. © Tom GOYVAERTS

Tom Schipper en Cappellen starten foutloos aan competitie: “Komende matchen worden belangrijke test”

De start van Cappellen mag gezien worden. Zowel de knappe zes op zes als het geleverde spel straalt vertrouwen uit en doet de geel-rode supporters dromen. Toch doet trainer Tom Schipper geen grootse uitspraken, integendeel.

Mark De Cleene

“Onze zeges kwamen er na twee behoorlijke wedstrijden, maar wijzigt niets aan welke ambitie dan ook”, zegt Schipper. “De enige doelstelling die we hebben, is groeien als team, de jongeren laten timmeren aan hun voetballoopbaan en de supporters plezieren. Op dit moment ben ik dus meer dan tevreden.”

De 0-3-winst op Berchem was dik verdiend. “We hebben een knappe eerste helft gespeeld nadat we het openingsoffensief van de thuisploeg goed waren doorgekomen. Onze teamprestatie was goed tot zeer sterk. We wisten hoe we dit Berchem moesten aanpakken en de uitvoering van de gemaakte afspraken verliep perfect.”

Als het dan na dertig minuten al 0-3 staat, zou je een monsterscore verwachten bij het eindsignaal. “Na de pauze werd het allemaal wat flets. Berchem gaf zeker niet op en het siert de supporters dat ze hun manschappen vooruit bleven zingen. We hebben de wedstrijd op een volwassen manier gecontroleerd en uitgespeeld. Met het oog op de komende vier wedstrijden moesten we vooral blessures en onnodige kaarten vermijden. Met deze zes punten op zak kunnen we iets rustiger toeleven naar de confrontaties met de sterke titelkandidaten.

Thomas Van Zantvoort pikt weer zijn goaltje mee

Thomas Van Zantvoort pikte ook dit weekend zijn goaltje mee. De 32-jarige spits heeft duidelijk de goede vorm opnieuw te pakken. “Vorig seizoen liep het op dat vlak voor mij wat stroever”, beaamt Van Zantvoort. “Al ben ik slechts een klein onderdeel van het geolied samenspel dat we momenteel op de mat leggen. De mix van enkele jonge, vinnige snaken enerzijds en de meer ervaren jongens anderzijds, werkt perfect. Het geheel klopt op dit moment en dat maakt het fijn voetballen.”

De winst in de derby smaakt ook bij de spelers zoet, al is er van enige zweverigheid niets te merken bij de spits. “Ik denk niet dat Berchem een maatje te klein was, maar wij waren eerder iets te sterk voor onze tegenstrever. We konden nog voor de pauze het verschil omzetten in drie doelpunten en dat maakte het voor ons allemaal wat eenvoudiger na de pauze. De komende wedstrijden zullen een belangrijke test worden voor ons om te zien hoe sterk we werkelijk zijn. Ik kijk ernaar uit om de teams die getipt worden als titelkandidaat het vuur aan de schenen te leggen”, besluit Van Zandvoort.

Vastgoed

Jobs in de regio