Dimitri Nesen (blauw) wordt door Nicolas Robin van ASV Geel op de knieën gedwongen. © koen fasseur

Yannick Verstraeten en Nijlen pakken 1 op 6: “We hebben in onze eigen voet geschoten”

Nijlen had zich de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De derdeklasser ging zaterdagavond met 2-5 onderuit tegen een vinnig Geel en blijft na twee matchen achter met één op zes. Yannick Verstraeten was na de match eerlijk. “We hebben maar twee goede kwartieren gespeeld en dat is gewoon niet genoeg”, sprak de aanvoerder.

Gino Van Looy

“In de openingsfase vond ik ons niet slecht met onder meer een bal op de lat van Vets”, aldus Verstraeten. “Maar dan begonnen we zaken te doen die niet gevraagd waren en er speelden een deel spelers ook gewoon onder hun niveau. Geel scoorde twee keer uit balverlies van ons en dan was er ook nog die strafschop. Als je bij de rust op een 0-3-achterstand staat, wordt het lastig.”

Maar na de pauze kwam Nijlen plots vrij snel terug tot 2-3 en leek er toch nog iets in te zitten. “We kwamen goed uit de kleedkamer en deden wat we moesten doen. Toen het 2-3 werd, zag het er plots weer beter uit, maar opnieuw slikten we een tegendoelpunt tegen de snelle Geelse spitsen en was het over. Die strafschop op het einde voor een aangeschoten handsbal was twijfelachtig, maar daar moeten we het niet op steken. We hebben onszelf in de voet geschoten. Als je alleen het eerste kwartier van elke helft op niveau speelt, verdien je het niet om te winnen.”

Mikken op zeven op twaalf

Met een één op zes heeft Nijlen in elk geval geen geweldige start genomen. “Met de verplaatsing naar het kunstgras van Kampenhout en de thuismatch tegen het ambitieuze Geel hadden we ook niet het gemakkelijkste programma. Maar inderdaad, de start is heel belangrijk, die bepaalt vaak de teneur van het seizoen. In de twee volgende matchen, uit op Zwarte Leeuw en thuis tegen Sint-Lenaarts, moeten we daarom iets rapen. Al zijn die wedstrijden zeker geen garantie op punten. Als we met zeven op twaalf starten, is er niets aan de hand, maar gemakkelijk wordt dat nu niet meer. In deze reeks zijn de verschillen zo klein dat elk punt sowieso zal tellen.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL