Sam Van Aerschot (rechts) is voorbij Warre Smet van OH Leuven B.  © mpics

Goal van Sam Van Aerschot volstaat niet voor eerste winst

Heist is er ook op de vierde speeldag van de nieuwe campagne in eerste nationale niet in geslaagd om een eerste keer te winnen. Tegen OH Leuven B bleef de ploeg van Sam Van Aerschot op een 1-1-gelijkspel steken. Op basis van de kansen verdiende de thuisploeg de winst, maar de bezoekers scoorden tegen na een scherpe counter.

Geert Fierens

“Het is jammer dat we niet wonnen”, zegt Sam Van Aerschot. “Dat ik een mooi doelpunt maakte, is niet belangrijk. Wel belangrijk was dat we door die goal op voorsprong kwamen en dat we zo uitzicht kregen op die eerste overwinning. Zo’n goal kan je trouwens alleen maar maken met de hulp van anderen, meer bepaald het mooie voorbereidende werk van Redouan Benhamou. Die behield goed het overzicht en ik kon de klus afmaken. Het is mijn tweede doelpunt in deze competitie. Ik had zelfs meer kunnen scoren als in de eerste helft mijn lob niet op de bovenkant van de lat was beland.”

Toch kon Heist na afloop het zegegebaar niet maken. “Bij de tegengoal hadden we het iets volwassener moeten aanpakken. We hadden die speler niet mogen laten lopen en de aanval moeten afbreken, maar dat gebeurde niet. Die les moeten we trekken. Zulke doelpunten mogen we niet meer slikken.”

Twee punten uit vier wedstrijden, het is wat weinig voor Heist. “Dit kan niet blijven duren. Met het voetbal dat we brengen, komen we er wel. We misten opnieuw te veel kansen, maar we kregen weer niet wat verdienden. Hier komen we wel door. Daar twijfel ik niet aan, want we lieten toch ook al goeie dingen zien.”

Heel veel frustratie dus, niet alleen om het resultaat, maar ook vanwege de zware fout van de Leuvense aanvoerder Breugelmans op de doorgebroken Troonbeeckx. Breugelmans kreeg (maar) een gele kaart en dat deed het stadion bijna koken van woede.

Mathieu Troonbeeckx: “Ik ging in snelheid langs de flank op doel af, was mijn man voorbij en werd dan zwaar onderuitgehaald”, vertelt Mathieu Troonbeeckx over die fase. “Ik kon niet meer verder en ik weet ook niet hoe het nu verder moet. Ik werd zwaar geraakt aan mijn enkel. Over de ernst van de blessure kan ik nog geen conclusies trekken. Ik hoop alleszins dat het meevalt. Dat de scheidsrechter en zeker de grensrechter, die met zijn neus bovenop het gebeuren stond, deze actie niet met een rode kaart bestrafte, begrijp ik niet. Het doet niets af aan het resultaat, maar het zorgt wel voor een berg frustraties. Ik dacht altijd dat de aanvallers beschermd werden, maar dat bleek niet het geval. Echt spijtig, want wat ik zeg heeft het hele stadion gezien. Deze fout verdiende altijd de rode kaart.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL