©  Priscilla Grosemans

Een zonnig en warm begin van een regenachtige week: woensdag veel neerslag verwacht

Vandaag mogen we nog genieten van het zonnetje, maar vanavond neemt de bewolking toe en zal de zon plaats moeten maken voor regen. Woensdag zou volgens het KMI veel neerslag vallen.

Bron: BELGA

Maandag kent op sommige plekken een nevelig begin, maar daarna wordt het overal zonnig en vrij warm. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Ardense hoogten en 24 tot 25 graden elders. De wind waait zwak tot matig. Dat meldt het KMI.

Maandagavond neemt de bewolking toe vanuit het westen van het land. Tegen het einde van de nacht kan het licht regenen. De minima liggen tussen 12 en 17 graden. De wind waait zwak.

Vanaf dinsdag krijgen we, onder impuls van een Atlantische depressie, storingen te verduren. Dinsdag wordt een zwaarbewolkte dag. Af en toe kan er regen vallen. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak, maar veranderlijk.

Ook woensdag wordt een zwaarbewolkte dag. Er vallen buien die onweer met zich mee kunnen brengen. Het KMI waarschuwt voor veel neerslag. Verwacht wordt dat de neerslagzones tussen dinsdagmiddag en woensdagavond in golven over ons land trekken. De maximumtemperaturen blijven woensdag steken tussen 16 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig.

Vastgoed

Jobs in de regio