© Brandweer Wommelgem

Bijna tweeduizend Wommelgemnaren leren en genieten van gastvrije lokale brandweer

Wommelgem -

De nieuwe jonge brandweerpost-coördinator Dennis Arts (34) kende een geslaagde vuurdoop als organisator van de opendeurdag. Tweeduizend bezoekers zorgden voor een overrompeling van de kazerne aan de Rollebeekstraat, al moesten ze wel even de plaats ruimen voor een echte interventie.

Alle 44 vrijwillige brandweerlieden en de drie beroepskrachten van het korps van Wommelgem werden ingezet bij een boeiend programma gezorgd voor jong en oud. Er waren demonstraties die aantoonden hoe de brandweer effectief een frietketel blust, slachtoffers uit een autowrak bevrijdt en zo meer. Het meest spectaculaire moment was de simulatie van een ‘wreed accident’ tussen een bulldozer en een personenwagen. Hier toonde de brandweer van Wommelgem dat ze ook in moeilijke omstandigheden haar mannetje kan staan.

“Dit was een leerrijke, maar zeker ook een feestelijke dag waarbij we de kinderen ritjes aanboden in onze brandweerwagen, hen schminkten en ook voor drankjes en hapjes zorgden. De banden met de lokale bevolking werden eindelijk nog eens aangehaald en dat voor iedereen deugd”, aldus de nieuwe bevelvoerder Dennis Arts.

Die woont zelf in Wommelgem en had zondag twee opendeurdagen om tot een goed einde te brengen. In de voormiddag had hij als professioneel brandweerman bij BASF in de haven ook daar al voor animatie en voorlichting gezorgd.

Even was er hectisch moment toen de brandweer van Wommelgem ook echt moest uitrukken om een zieke inwoner uit zijn flat te verlossen en over te leveren aan het personeel van de ambulancedienst. Het leven ging ook tijdens dit feestelijke en druk bijgewoonde opendeurmoment gewoon verder in Wommelgem, en daar was de brandweer gelukkig op voorbereid. (jaa)

 © Brandweer Wommelgem

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio