Ingrid was een van de vele oud-leden die nog eens gingen binnenkijken. © BEPR

Oud-leden komen laatste keer kijken naar voormalige meisjeschiro-lokalen

Berlaar-Heikant -

De oude meisjeschirolokalen in Berlaar-Heikant achter de pastorie worden binnenkort afgebroken. Veel oud-leden kwamen zondag nog eens kijken naar waar ze een plezant stukje van hun jeugd hebben gesleten.

Bert Provoost

“Deze oude lokalen zijn door de Chiro in gebruik genomen in 1962”, zegt Frans Busschots, die voorzitter is van de kerkfabriek. “Ze zijn in de tuin van de pastoor gebouwd, naast de pastorie. Het is een gebouw van betonplaten. De Chiro is er weg sinds 2011. De meisjes hebben dan een paar jaren de jongenslokalen mee gebruikt tot hun nieuwbouw in 2016 klaar was.”

De lokalen werden zondag nog eens geopend, zodat oud-leden de kans kregen om nog eens te komen kijken, voordat ze binnen een paar maanden afgebroken zullen worden. “De lokalen hebben toch wel een belangrijke rol vervuld, generaties zijn hier opgegroeid en zijn hier komen spelen. Het is altijd leuk dat je dat eens kan terugzien”, zegt Busschots.

Ingrid Van de Vonder (61) was een van de oud-leden die een kijkje kwam nemen. “Bij mij is het zo’n 44 jaar geleden dat ik hier in de Chiro zat. De oude gebouwen brengen dus heel wat herinneringen met zich mee. Ik heb net ook nog een leidster van toen ontmoet. Of het me iets doet dat de gebouwen gesloopt worden? Ze zijn heel oud, dus ik denk dat het hoog tijd is. De meisjeschiro zit nu alleszins heel mooi in het nieuwe gebouw”, zegt Ingrid.

Na de afbraak wordt er verder werk gemaakt van een openbare tuin in de ‘hof van de pastoor’. “Als kerkfabriek hebben we een huurovereenkomst voor veertig jaar gesloten met de gemeente voor de grond van een halve hectare groot. Die zal ingericht worden als publieke groene long, een oase van rust in ons dorp”, zegt Busschots nog. (bepr)

De zon, bier van de Heikantse Bierliefhebbers en oude Chiroliedjes zorgden voor de ambiance. © BEPR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio