Bonheiden Loopt en Wandelt vond al voor de zesde keer plaats. © Erik Van Eycken

Bonheiden Wandelt en Loopt al voor de zesde keer: “Minder volk door slecht weer, maar we houden er toch goed gevoel aan over”

Bonheiden -

Aan de Krankhoeve werd zaterdagavond voor de zesde keer het sportief evenement Bonheiden Wandelt en Loopt georganiseerd. Door het wisselvallige weer daagde er wat minder volk op dan gehoopt, maar toch maken de organisatoren zich sterk een mooi bedrag te kunnen schenken aan twee goede doelen.

Erik Van Eycken

De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar de G-sport-werking van voetbalclub VC Rijmenam en Titans Basketball. G-sport-ambassadeur Piet den Boer was op de afspraak en gaf zaterdag het startschot van de massastart om 17u. “Hiermee willen we de komst van de Special Olympics in mei volgend jaar in de verf zetten. De Special Olympics worden dan op verschillende locaties in Mechelen georganiseerd”, aldus het voormalige boegbeeld van KV Mechelen.

Piet den Boer gaf het startschot. © Erik Van Eycken

“Het was slecht weer, waardoor we slechts een 150-tal deelnemers hadden. Maar de kidsrun, de wandeling en de eigenlijke loop waren meer dan goed”, zegt organisator François Van Velthoven. “Dankzij de sponsors kunnen we onze goede doelen toch steunen, we houden er dus een goed gevoel aan over. Het is belangrijk dat we iets kunnen geven aan de G-sport”, zegt hij.

De organisatoren Geert Teughels en François Van Velthoven. © Erik Van Eycken

Volgend jaar

Het evenement zal ook zeker volgend jaar plaatsvinden. “En dat opnieuw aan onze uitvalsbasis de Krankhoeve. Ook de formule blijft behouden”, zegt Van Velthoven. “Hoeveel de opbrengst precies bedraagt, moet nog worden berekend. De catering werd ook verzorgd door onze twee goede doelen, de opbrengst is voor hen. Ook al was er minder volk, toch kregen we enorm veel goeie respons over het parcours. Ook het muzikale luik, met Frimout, was voor velen een mooie verrassing”, zegt medeorganisator Geert Teughels. (evb)

De Nederlandstalige band Frimout verraste vriend en vijand. © Erik Van Eycken

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio