Een impressie van de nieuwbouw met links beneden de dierenartsenpraktijk. © Immbel

Den Tighel begint aan nieuw leven: café wordt nieuwbouw met mix aan functies

Niel -

Café Den Tighel in de Dorpsstraat is niet meer. Afgelopen week zijn de voorbereidingen getroffen voor de afbraak van het dorpscafé. Op de voorgevel na gaat het pand tegen te vlakte. In de plaats verrijst een hedendaags en duurzaam complex met een polyvalent zaaltje, vijf appartementen en ruimte voor een dierenartsenpraktijk.

Den Tighel was decennialang een van de bekendste dorpscafés, waar verschillende verenigingen hun thuishaven hadden. De jongste jaren wisselde het café vaak van uitbater. Eigenaar, vzw Ons Huis, besloot uiteindelijk om het oude pand een nieuw leven te geven en te vervangen door een nieuw complex.

Eind vorige week werd gestart met de voorbereiding van de afbraak. De voorgevel werd verankerd zodat deze behouden kan blijven bij de afbraak van de rest van het pand. De parking van ‘Den Tighel’ is hierdoor niet meer bereikbaar.

De gevel wordt geschoord om deze bij afbraak van de rest van het pand te kunnen behouden. © Facebook DAP Daktari

Immbel uit Bornem realiseert er een mix van woongelegenheden, een polyvalente zaal en een commerciële ruimte. Zo gaat dierenartsenpraktijk Daktari, die nu nog naast de deur is gevestigd, er zijn intrek nemen. “Voor vzw Ons Huis komt er een polyvalent zaaltje. Op vraag van de eigenaar behouden we de voorgevel. Die is niet beschermd, maar maakt toch deel uit van het karakteristiek dorpsgezicht”, licht Frans De Landtsheer, bestuurder van Immbel toe.

Een impressie van de achterzijde. © Immbel

“Boven de praktijkruimte en het zaaltje realiseren we vijf appartementen met elk twee slaapkamers die variëren in oppervlakte van 82 tot 107 vierkante meter en met terrassen in verschillende groottes. Uiteraard is er aandacht voor duurzame en ecologische technieken met onder meer zonnepanelen en warmtepompen. In het voorjaar 2024 zou het volledige project moeten zijn afgerond.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio