Pater Cyprian Prabu Dass met vicaris Wim Selderslaghs tijdens de viering in de Sint-Amelbergakerk zondag. ©  Kevin Verboven

Indische pater-missionaris Cyprian is nieuwe parochievicaris in Zandhoven en Ranst

Zandhoven, Ranst -

Cyprian Prabu Dass (42), een Indische pater-missionaris van de Heralds of Good News, werd aangesteld als parochievicaris in de pastorale eenheid Sara en Abraham in Zandhoven en Ranst. Hij zal de taken voor de anderen mee verlichten sinds het vertrek van pastoor Alvi naar Schoten in november vorig jaar.

Kristin Matthyssen

Pater Cyprian Prabu Dass ging zondag samen de eucharistieviering voor met Wim Selderslaghs in de Sint-Amelbergakerk in Zandhoven, waar zondag op de Open Monumentendag 1.250 jaar Amelberga werd gevierd. Hij zal nu in de verschillende kerken worden voorgesteld.

“Cyprian is missionaris van de Heralds of Good News, een missiecongregatie die in 1984 in India werd gesticht”, vertelt bisschoppelijk vicaris bevoegd voor de Kempen Wim Selderslaghs, die zelf ook nog eucharistievieringen in de pastorale eenheid Sara en Abraham zal blijven doen. “In ons bisdom hebben we al drie Heralds in Essen, Retie en Mol. Pater Cyprian kwam in februari 2020 in ons land aan. Een maand later ging de lockdown in. Niet ideaal. Toch heeft hij al wat taallessen Nederlands gevolgd aan de UA, wat hij nu nog steeds doet. Omdat hij bij zijn confrater in Essen verbleef, spraken ze onderling thuis nog de lokale taal Tamil, hetgeen normaal is. Intussen woont pater Cyprian in het vicariaat Kempen in Zandhoven, waar ik ook woon”, vertelt vicaris Selderslaghs. “Hij heeft nu vooral oefening nodig om zijn Nederlands verder te ontwikkelen, en dat zal zeker lukken.”

Pater-missionaris Cyprian. ©  Kevin Verboven

Pastoor Alvi Vasquez (52) verliet in november vorig jaar de pastorale eenheid Sara en Abraham. Pater Cyprian zal nu vieringen gaan doen in Zandhoven en Ranst. Of hij dan de nieuwe hoofdpriester wordt? “In die bewoordingen spreken wij niet”, zegt Selderslaghs. “Hij is benoemd als parochievicaris voor het geheel. Zijn hulp is zeer welkom.”

Wie weet kan hij in november al de paarden komen wijden op de Hubertusviering in Zandhoven? “Dat hoort tot de mogelijkheden, er is een grote verscheidenheid aan taken waar Cyprian nu mee kan voor ingeschakeld worden. We zijn heel blij met de versterking.”

Pater Cyprian met vicaris voor de Kempen Wim Selderslaghs. ©  Kevin Verboven

 ©  Kevin Verboven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners