De nieuwe sanitaire gebouwen zijn onderdeel van de investeringen in het rooi en het stadion van Berchem Sport. © Robbie Depuydt

Nieuwe sanitaire gebouwen en toog voor Berchem Sport

Berchem -

Voetbalclub Berchem Sport heeft een nieuw sanitair gebouw. De ingebruikname is een volgende stap in de vernieuwing van het Ludo Coeckstadion en is de voorbode van nog een aantal infrastructuurwerken op sportsite Het Rooi.

Het gebouw bevindt zich achter de staantribune, wat de fans een flinke wandeling bespaart om naar het toilet te gaan. Het gebouw is ook voorzien van een toog, zodat de supporters vlotter een drankje kunnen bestellen.

Eerder werden in het stadion al een nieuwe staantribune die plaats biedt aan 1.250 supporters en twee kleinere overdekte zittribunes in gebruik genomen. Die laatste kwamen er ter compensatie van de hoofdtribune die om veiligheidsredenen niet langer gebruikt kan worden.

“Berchem Sport is en blijft een grote naam in de voetbalwereld. Het is een traditieclub met een geprezen jeugdwerking die we op haar vaste thuisbasis alle kansen willen geven om gezond ambitieus te kunnen zijn in de nationale reeksen”, zegt de schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA).

Het past in een investering van de stad om de verdere uitbouw van de openluchtsportsite op Het Rooi vorm te geven. Ook Vlaanderen neemt een kleiner deel van deze investering voor zijn rekening. Zo zal er voor de eerste ploeg en de jeugdwerking van Berchem Sport een nieuw, gedeeld kleedkamergebouw komen.

Ook voor korfbalclub Minerva, dat eveneens op het Rooi gevestigd is, wordt er geïnvesteerd in een nieuw kleedkamergebouw met bijhorende cafetaria. De club zal deze infrastructuur delen met andere gebruikers.

(pvdp)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio