©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen geeft zichzelf wat ademruimte met eerste uitzege in Kortrijk

Voor het eerst dit seizoen kon KV Mechelen met de volle buit de bus op. Een resem kansen had het niet nodig om een onmondig KV Kortrijk over de knie te leggen. Vier doelpunten van Walsh, Schoofs (2x) en Hairemans bleken voor een efficiënt Malinwa ruimschoots voldoende voor de driepunter. KV Kortrijk slikte voor het eerst dit seizoen meer dan twee tegengoals. De elfmeter van Lamkel Zé bleef zo een voetnoot.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sterk debuut van Verstraete, kapitein Schoofs betrokken bij drie doelpunten

Dat het een seizoen vol rozengeur en maneschijn is, kon van geen van beide KV’s gezegd worden. KV Kortrijk had er met de switch Belhocine-Custovic al een trainerswissel opzitten, terwijl het in de Mechelse tent ook geenszins rustig is. Met een 7 op 21 na een op papier niet bepaald loodzwaar programma kon ook KVM-coach Danny Buijs best een driepunter gebruiken. Hernan Losada was alvast een aandachtig toeschouwer in de tribune.

Buijs kon voor de trip naar West-Vlaanderen rekenen op zijn twee aanwinsten Birger Verstraete en David Bates. De Oostendenaar startte in de plaats van Dries Wouters, de Schot begon op de bank. Verder verdwenen ook Thoelen en Malede naar de bank, Coucke en Storm keerden terug uit blessure. Custovic voerde na de 0-1 zege op Eupen toch drie wissels door: Vandendriessche, Joao Silva en kersvers aanwinst Stjepan Loncar kwamen aan de aftrap. De energiecrisis liet zich alleszins niet voelen in Kortrijk. Zelfs bij klaarlichte dag brandde de stadionverlichting fel.

Initiatief voor bezoekers

De bezoekers begonnen met de beste intenties aan de wedstrijd, al leidde dat niet meteen tot grote doelkansen. Walsh haalde een keertje de achterlijn, maar zijn lage voorzet vond niemand voor doel. Kortrijk liet het leer aan Malinwa. Tot aan de zestien mochten de Mechelaars lustig combineren, van zodra in de grote rechthoek was het allemaal iets te slordig. Zo kreeg aanvoerder Schoofs een drietal keer enige ruimte, maar telkens speelde hij het te onzorgvuldig uit. De beste kans kwam er kort na het kwartier, Hairemans besloot nipt naast.

Het was tot even voor het halfuur wachten tot de thuisploeg zich gevaarlijk toonde. Eerst kopte een goed uitgekomen Coucke de bal net voor de aanstormende Lamke Zé weg. Nadien mikten Watanabe een kopbal en Lamkel Zé een schot met rechts net naast. Het was dus allemaal nét niet. Zo ook de pass van Ngoy aan Da Cruz toen die laatste in doelrijpe schietpositie leek te komen.

Venijn in de staart

De eerste helft leek zo op een brilscore af te stevenen, al zat het venijn in de staart. Eerst knalde Walsh een door KVK-doelman Ilic afgeweerd schot van Storm hoog in doel. Drie minuten later rondde Schoofs een een-tweetje met Ngoy behendig af. Zo dook geel-rood met een dubbele voorsprong de rust in.

De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten en Custovic gooide dan ook Mbayo voor Mehssatou in de strijd. Toch leek het al snel over en uit voor de Kortrijkzanen. Vandendriessche gleed in de kleine rechthoek uit, Schoofs bediende me een hakje behendig Hairemans, die het leer via Dessoleil in doel ramde. Zo incasseerde Kortrijk voor het eerst dit seizoen meer dan twee tegentreffers. KV Mechelen zat in een zetel.

Alweer strafschop tegen

Toch zijn er nog zekerheden in het leven als het KV Mechelen betreft. Zo slikte het zijn vijfde strafschop van het seizoen nadat de VAR aangeschoten handspel van Vanlerberghe had gespot. Didier Lamkel Zé mocht zich opmaken voor zijn eerste treffer voor KVK. De Kameroener faalde niet.

Nadat Bates Storm was komen vervangen, mocht Ngoy – prima afgezonderd door een sterke Hairemans - alleen op Ilic afgaan. De spits omspeelde zijn tegenstander, maar vanuit een scherpe hoek zag hij zijn poging alsnog van de lijn gekeerd. Van een spannend slotkwartier was echter geen sprake. KV Kortrijk kwam slechts één keer dicht bij de aansluitingstreffer. Coucke ranselde de kopbal van Watanabe knap uit zijn doel. Malinwa trok de zege makkelijk over de streep, zeker nadat Schoofs met zijn tweede van de middag de kers op de taart zette. Zo bezorgde KVM zich een welgekomen driepunter, de eerste buitenshuis dit seizoen.

TOESCHOUWERS: 4 402.

SCHEIDSRECHTER: Nicolas Laforge.

KV KORTRIJK: Ilic – Watanabe, Silva, Dessoleil – Mehssatou, Vandendriessche, Tanaka, Loncar, D’Haene – Lamkel Zé, Messaoudi.

KV MECHELEN: Coucke – Walsh, Vanlerberghe, Peyre, Van Hoorenbeeck – Verstraete, Schoofs – Da Cruz, Hairemans, Storm - Ngoy.

DOELPUNTEN: 38’ Walsh (geen assist) 0-1, 41 Schoofs (Ngoy) 0-2, 54’ Hairemans (Schoofs) 0-3, 63’ Lamkel Zé (strafschop) 1-3, 93’ Schoofs (Walsh) 1-4.

STRAFSCHOPPEN: 63’ Lamkel Zé (omgezet).

GELE KAARTEN: 25’ Hairemans, 30’ Vandendriessche, 61’ Vanlerberghe, 68’ Da Cruz, 71’ Silva, 83’ D’Haene, 88’ Malede, 90’ Ngoy.

RODE KAARTEN: Geen.

VERVANGINGEN: 46’ Mehssatou door Mbayo, 63’ Storm door Bates, 73’ Loncar door Keita, 73’ Vandendriessche door Bruno, 73’ Silva door Radovanovic, 75’ Hairemans door Bolingoli, 75’ Da Cruz door Malede, 78’ Messaoudi door Avenatti, 94’ Ngoy door Van Hecke, 95’ Walsh door Hernandez.

    MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL