© Ivan Put

LIVE. Volg hier het huwelijk van prinses Maria Laura en William

Prinses Maria Laura (34) van België trouwt vandaag met William Isvy (31). Volg hier al het nieuws over de plechtigheid en het feest in de namiddag.

  • Prinses Maria Laura (34) van België trouwt zaterdag met William Isvy (31), een Frans-Britse vermogensbeheerder
  • Het burgerlijke huwelijk is om 10 uur in het stadhuis van Brussel. Enkel de directe familie van de bruid en bruidegom zijn er welkom, er komt zelfs geen balkonscène.
  • In de namiddag is er  het kerkelijke huwelijk in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, waar meer dan 500 gasten uitgenodigd zijn
 • Prinses Maria Laura en William treden even uit de luwte voor ‘intiem’ huwelijk in Brussel

  Op 10 september trouwt prinses Maria Laura (34) van België met William Isvy (31), een Frans-Britse vermogensbeheerder. Voor hun Brusselse bruiloft gaat de normaal gesloten deur even op een kier. Het koningshuis is al in feeststemming. ‘Hij is als een zoon voor ons.’ 

  Lees meer

 • Hele koninklijke familie vertegenwoordigd

  De koninklijke familie zal vertegenwoordig zijn op het huwelijk: Prins Laurent, zijn vrouw Claire en hun kinderen komen, net als prinses Delphine en haar man. Koning Albert II en koningin Paola komen samen met prins Amedeo en prinses Elisabetta en hun kinderen. Ook koning Filip, zijn vrouw Mathilde en hun kinderen zullen erbij zijn. 
 • Bewust gekozen voor Brussel

  De keuze om in Brussel te trouwen is niet vanzelfsprekend. Het koppel woont en werkt en Londen, maar kiest er bewust voor om hier in het huwelijksbootje te stappen. “Het is een symbolische keuze”, zegt de persoonlijke woordvoerder van het koppel Hervé Verhoosel. De burgerlijke plechtigheid gaat door in kleine kring in het Brusselse stadhuis. Daarna volgt om 14.30 uur een plechtigheid in de  Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. 
 • Op het stadhuis is alles in gereedheid gebracht om het koppel met de nodige egards te ontvangen. 
 • De burgerlijke plechtigheid gebeurt in kleine kring, met enkel de dichte familieleden. De getuigen in het stadhuis zijn de prinsessen Luisa en Laetitia, de zussen van prinses Maria-Laura, en de broer en zus van William.
 • Prinses Maria Laura is getrouwd

  Prinses Maria Laura en haar man William zijn getrouwd. Ze kwamen buiten aan het stadhuis van Brussel en poseerden  voor de aanwezige fotografen.

 • Maria Laura kiest voor Gucci

  Geen Belgische ontwerper voor de jurk die Maria Laura draagt op haar burgerlijk huwelijk: de korte jurk met plooien vooraan is er eentje van het Italiaanse modehuis Gucci. 
 • Herdenkingsmoment voor Queen Elisabeth

  Het overlijden van de Britse koningin gaat ook tijdens de huwelijksplechtigheid niet onopgemerkt voorbij. Op vraag van het koppel zal de kardinaal er bij het begin van de viering even bij stilstaan.
 • Gele, witte en roze bloemen

  De kathedraal is eenvoudig aangekleed, met alleen achter het altaar twee indrukwekkende bloemstukken. De prinses heeft de bloemen zelf uitgekozen. Ze wilde veel geel, en dus werd het een zomers boeket van roze, wit en geel. 
 • Koning Albert en Paola

  Het is maanden geleden dat ze nog eens in het openbaar verschenen, maar koning en Albert en koningin Paola zijn ook aanwezig op het huwelijk, net als koning Filip en Mathilde. Ze arriveerden op het stadhuis in Brussel voor het burgerlijk huwelijk.
 • Diamanten tiara en een een sleep van vier meter: dit weten we al over de jurk

  Voor de religieuze ceremonie koos Maria-Laura voor een ontwerp van de Britse Vivienne Westwood. “De prinses heeft de stijl van Dame Vivienne Westwood altijd begrepen en geapprecieerd”, zegt Hervé Verhoosel, de woordvoerder van de familie. 

  Het gaat om een zijden Cocotte-jurk, een typerende stijl van de ontwerpster en een jurk met veel historische invloeden. Het corset en de neklijn zijn geïnspireerd door de modieuze dames van de 18de eeuw. De stof omhelst de schouders, valt van de heupen en doet denken aan Griekse standbeelden. Een ivoorkleurige zijden sleep van 4 meter maakt de imposante jurk af. “Die lengte is speciaal toegevoegd om genoeg op te vallen in de indrukwekkende kathedraal”, aldus Verhoosel. 

  Voor de receptie en het avondfeest wordt de sleep weer verwijderd. De prinses zal ook een diadeem dragen van de familie Savoie-Aoste.
 • Gasten komen toe op huwelijk 

  Nét op het moment dat het in Brussel begon te regenen en waaien, arriveerden de gasten  aan de De Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. En wind en hoeden, dat is een lastige combinatie. 
 • Daar is de bruid

  Met een sleep van vier meter lang en een bruidsjurk van de Britse ontwerpster Vivienne Westwood is ze daar eindelijk: de bruid Maria Laura arriveert aan de kathedraal, begeleid door haar vader, prins Lorenz. 
 • "Maria-Laura breekt met tradities"

  “Maria-Laura breekt met de tradities”, zegt koningshuiskenner Joëlle Vanden Houden, die samen met Brigitte Balfoort het boek ‘Prinsessen van België’ schreef. “Dat deed ze al door op haar verlovingsfoto’s bottines te dragen. Een teken dat ze stevig in het leven staat, leek me. In het stadhuis droeg ze dan weer een minijurk: het is de eerste keer dat we een Belgische prinses in een korte trouwjurk zien huwen. ”Dat ze koos voor een Britse ontwerpster is minder verrassend. “Ze woont in Londen. Maar ook haar moeder, prinses Astrid, draagt niet zo vaak Belgisch en kiest meer voor Gucci of Chanel.”
 • Wind speelde veel gasten parten

  "De wind speelde veel gasten parten. Het hoofddeksel van prinses Laetitia Maria ging vliegen en prinses Elisabeth kon de hare nét redden. Haar rode exemplaar is trouwens van de Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne, die ook het tasje bij haar felrode outfit ontwierp."

   
 • De bruidskindjes

  "De trappen aan de kathedraal bleken een heel klusje voor de bruidskindjes. Het jongste zoontje van prins Amedeo stal de show toen hij zijn schoentje verloor. De 3-jarige Maximilian werd gelukkig snel op weg geholpen door zijn grootvader, prins Lorenz, de vader van de bruid."

Vastgoed

Jobs in de regio