Voorzitter Johan bij zijn zelf uitgebouwde Landrover.  ©  kma

Avontuurlijke reizigers met bijzondere voertuigen delen hun ervaringen op Overlanders Treffen

Broechem -

Wild van avontuurlijk reizen? Dan moet u dit weekend naar het 14de Overlanders Treffen op Domein Moervelden aan de Bistweg in Broechem afzakken. Vrijdag verzamelden daar de eerste speciale reisvoertuigen. Het treffen is zaterdag en zondag te bezoeken, met onder meer reisreportages in de overdekte hal en tal van globetrotters aan wie u vragen kan stellen.

Kristin Matthyssen

De ontmoeting van 8 tot 11 september van bijzondere reismobielen is een bron van informatie om ervaringen uit te wisselen of inspiratie op te doen.

Overlanders vzw heeft zijn maatschappelijke zetel in Ranst. De voorzitter is Johan Van Belle uit Putte bij Mechelen, die zelf vrijdag zijn uitgebouwde Landrover Defender al op de Moervelden parkeerde.

“Tot dusver heb ik alleen binnen Europa gereisd met dit voertuig. Afgelopen jaar deden we onder meer Kosovo en Noord-Macedonië. Het is een volledige zelfbouw, met tweepersoonsbed, keukentje en zelfs een badkamer met warm water”, tovert Johan een douche tevoorschijn.

Johan in zijn uitgebouwde Landrover met keukentje en douche. ©  kma

Veel van de voertuigen bij Overlanders Treffen zijn zelfbouw. “In Duitsland zijn er wel gespecialiseerde bouwers, maar dan kost het enorm veel. Je ziet hier veel verbouwde vrachtwagens en 4 x 4’s, maar ook daktenten, voor wie nog echt de kampeerbeleving wil. Wat het verschil is met een gewone motorhome? De stevigheid van de inrichting. Als je met een motorhome over een ribbelig wasbord rijdt offroad , heb je veel kans dat de meubels uit elkaar daveren. Fabrieksmodellen zijn daar niet op voorzien. Met Overlandersvoertuigen kan je verder van de beschaving weg. Dat heeft ook wel consequenties, want als je in nood komt, is hulp ook verder weg.”

Er zijn ook daktenten, voor wie nog echt de kampeerervaring nastreeft. Zeker in Afrika is het veiliger om van de grond te slapen. ©  kma

Een van de meest gestelde vragen is of je een 4 x 4 moet hebben om te ‘overlanden’. “Niet per se, maar het is een meerwaarde, zeker in putten en op heuvels”, vindt Johan. Wie reisplannen wil maken voor volgende zomer of wie weet wel winter, kan dit weekend in Broechem ervaringsdeskundigen spreken.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio