Joyce Van Ee moet nog wat geduld oefenen vooraleer ze in de O2 Arena kan aantreden. © Joren De Weerdt

Hulshoutse boksster ziet Londense droom uiteenspatten na overlijden van de Queen: “Mentale opdoffer, maar ik kom sterker terug”

Berlaar, Hulshout -

De Hulshoutse boksster Joyce Van Ee (34) van de Berlaarse club Bulls Gym zou zaterdag boksen in de mythische O2 Arena in Londen. Een uitzinnig publiek van 20.000 boksfans wachtte haar op, maar het evenement van haar dromen werd vrijdag geannuleerd door het overlijden van de Queen. “Het is een hele domper”, reageert ze vanuit Londen.

Bert Provoost

“Mijn trainers, mijn vrouw en ikzelf waren donderdagavond geland in Londen en hoorden toen dat de gezondheidstoestand van de Queen niet zo goed was. Kort daarna hoorden we dat ze effectief overleden was. Dan weet je dat de kans groot is dat de planning in het water valt”, vertelt Joyce.

LEES OOK. Bokskampioene Joyce mag deelnemen aan haar ‘droomevenement’ in Londen: “Kampen voor 20.000 toeschouwers, dat gaat een adrenalinerush geven” (+)

“De weging op vrijdag ging aanvankelijk gewoon door, maar plots werd die uitgesteld. Dat was al een teken aan de wand. Daarna volgde de officiële melding met het slechte nieuws dat de hele avond was geannuleerd. Ik begrijp het ergens wel, het land is in shock. Maar het was toch wel even slikken.”

“Voor mij is het een mentale opdoffer. Ik had er zo hard voor gewerkt. De laatste dagen was ik met alle details bezig van gewicht en voorbereiding. Ik heb wel snel de knop omgedraaid. Ik ben een boksster uit een klein landje die de kans krijgt om in Londen voor zo’n groot publiek te kampen. Dan ga ik die kans niet voorbij laten gaan door een tegenslag.”

De organisatie bereidt zich nu voor op een nieuwe datum: 15 oktober. “Binnen een dikke maand ga ik nog sterker zijn. Ik ga me knalhard voorbereiden.” (bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners