De medewerkers van Radio Brooikens, met voorzitterJef Wijckmans (rechts), zijn klaar om de ether in te gaan. © Joris Herregods

Aftellen is begonnen: Radio Brooikens gaat ether in en begraaft biervat

Reet -

In Reet is sinds maandag Radio Brooikens in de ether en kan het aftellen naar de vijfjaarlijkse Brooikensdag op zondag 18 september beginnen. Naast veel muziek, reportages en live-optredens is er ook de zoektocht naar een begraven biervat én wordt een nieuw Reets lied voorgesteld.

Zes jaar na de meest recente Brooikensdag kijken ze in Reet reikhalzend uit naar de vijfde editie van het gratis dorpsspektakel dat een ode brengt aan het dorpsleven van weleer. Radio Brooikens wil iedereen vooraf al in de sfeer brengen. Vanuit het Trefpunt oud-gemeentehuis maken de organisatoren een week lang radio waarbij ze elke dag 15u live op antenne zijn, telkens van 8 tot 23u.

Nieuw lied

Gestart werd maandagochtend 8u met een nieuw Reets lied dat vzw Brooikensstoet speciaal voor deze Brooikensdag heeft opgenomen. Het lied is een compositie van Erik Buyle, de dirigent-chef van de Reetse harmonie, op tekst van Walter Janssens. Samen met hem hebben de harmonie en het Koreta-koor het lied ingeblikt.

Alles nog een keer uittesten. © JHS

“Tussen de muziek en reportages zijn er dagelijks drie nieuwsuitzendingen. Meteen daarna volgt telkens een muzikale tip die luisteraars moet leiden naar een biervat dat ergens in Reet is verborgen”, vertelt voorzitter Jef Wijckmans. ”Professionele radiostemmen uit Reet zoals Maren Plaghki, Gert Van Boxel en Dieter Vandepitte blikken reportages met onder andere bekende inwoners in. Daarnaast zijn er ook verzoekprogramma’s met lokale bedrijven en in de studio komen er ook enkele scholen langs. Dagelijks besteden we ook een uurtje zendtijd aan een gesprek met een van de zes voormalige burgemeesters van onze gemeente.”

Zomerbar

Naast de radiostudio is er van 14 tot 23u dagelijks ook een zomerbar geopend met ’s avonds telkens een optreden. Maandagavond bijten Steve Tielens en illusionist Guinelli de spits af, daarna volgen nog Harmonie Sint Cecilia en Las Muchas (13/9), Reet Rovers en Tojo Hero (14/9), NostalJaques en Gitarke (15/9) en Clac en Fanfare Moed & Volharding (16/9). Op woensdagnamiddag is er ook een kinderprogramma gepland met medewerking van de Boomse muziekacademie en een optreden van Tom Kets, op zaterdag 17 september organiseert de Rumstse jeudgraad een dj-contest.

Naast de online (herbeluisterbare) uitzendingen via www.brooikensstoet.be is Radio Brooikens live te volgen via de radio op 99,6 FM.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio