© ATV

E-karten en indoor wavesurfen bij Area 53 in Mortsel: “Dit is uniek en vooruitstrevend”

Mortsel -

Na negen maanden van verbouwen openden Pierre Chauffour en Katrien Valcke zaterdag Area 53 op de Krijgsbaan van Mortsel. “We openen de eerste indoor surfhal van België en ook onze e-kart is vooruitstrevend.”

Filip Spoelders

De site van zevenduizend vierkante meter op de Krijgsbaan waar in een recent verleden bandencentrale Speedy zat, is omgetoverd tot een indoor activiteitencentrum van de nieuwste generatie.

Zaakvoerders Pierre Chauffour en Katrien Valcke brengen uitdagende sporten als e-karting, indoor wavesurfen, bowling en interactief gamen samen onder één dak. “We bieden de mensen een aangename locatie aan waar ze op een mooie en sociale manier tot bewegen komen. Met de beschikbare technologieën zetten we bijna alle leeftijden aan tot sporten, beleven en ontmoeten”, vertellen Pierre en Katrien.

Katrien en Pierre zijn trots op hun indoor activiteitencentrum. © Filip Spoelders

Zelfs het klassieke bowlen wordt uitdagender door het Spark-systeem dat voornamelijk in de Verenigde Staten bekend is. “Vier van onze veertien banen zijn uitgerust met Spark. Dit is een unieke lasertechnologie voor België die projecties op de banen toont. Zo kan de bowlingbal worden gevolgd door een speciaal effect of krijgen de spelers opdrachten op de baan te zien die ze met de bal op de baan uitvoeren terwijl ze uiteraard ook de kegels moeten omgooien.”

Een speciaal effect volgt de bowlingbal dankzij Spark. © Filip Spoelders

Helemaal uniek in België is de indoor surfhal. “Het systeem komt van een Belgische fabrikant die over heel de wereld een zestigtal projecten heeft uitgevoerd, maar de eerste in ons land mocht hij nu in Mortsel bouwen. We zorgen voor begeleiding in de hal en het is natuurlijk ideaal voor wie tijdens de winter ook wil surfen.”

Een andere uitdaging wacht de bezoekers op de vijfhonderd meter lange e-kartbaan. “Voor indoor karting is dit een vrij lang parcours. De baan gaat ook omhoog en we kunnen ze in twee opdelen om bijvoorbeeld een kleinere omloop voor de kinderen in te richten”, zegt Katrien.

Het elektrische karten kan voor uiteenlopende leeftijden. © Kristof Vermeulen

Veiligheid is erg belangrijk op de baan. “Daarom kunnen we de snelheid van de karts afstellen afhankelijk van het niveau van de bestuurders. Iedere kart kunnen we apart vanop afstand bedienen. Wanneer iemand zich niet aan de regels houdt, verlagen we de snelheid en kan hij of zij binnenrijden. Ook zijn er duokarts op komst zodat bijvoorbeeld kleine kinderen met hun ouders kunnen rijden terwijl ouderen of mensen met een beperking met een begeleider de baan op kunnen.”

Verlichting langs het hele parcours kan aangeven of er gevaar is en wanneer er moet worden vertraagd met de elektrische karts.

Het interactief gamen bestaat momenteel uit dertig spelletjes die kinderen tot ouderen aan het bewegen zetten. “De spelletjes gaan van educatief tot gewoon fun beleven. Met onder andere een bal moeten de deelnemers bepaalde doelen raken om zo verder in het spel te raken. Er zijn doorlopend updates met nieuwe spelletjes.”

Interactieve spelletjes brengen de bezoekers in beweging. © Filip Spoelders

Wie ondertussen honger of dorst heeft, kan in het restaurant proeven van streetfood. “Iedereen is welkom om een toffe dag te beleven. Met de hele familie, als teambuilding of zelfs als uitstap met bewoners van een rusthuis, alles kan op maat worden afgestemd.”

In het restaurant wordt streetfood geserveerd. © Filip Spoelders

Reserveren voor één of een combinatie van de activiteiten kan via de website of de app Area 53 Antwerpen.

Area 53 telt 14 bowlingbanen. © Filip Spoelders

Katrien kiest uit één van de 30 interactieve games. © Filip Spoelders

De e-karts staan klaar om vanaf zaterdag te racen. © Filip Spoelders

De decoratie is aangepast aan de verschillende sporten. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners