© Dirk Vertommen

Leerlingen van De Spiegel zwaaien slagerskoppel uit: “Bedankt voor de lekkere spaghettisaus”

Leest -

Een week vol emoties voor Yves Cremie (53) en Nadia Op de Beeck (55) uit Leest (Mechelen), die noodgedwongen de deuren van hun slagerij moesten sluiten. Het koppel werd vrijdagnamiddag verrast door de kinderen van basisschool De Spiegel die hen kwamen bedanken voor de steun die ze van hen kregen op de vele schoolfeesten. “We gaan je spaghettisaus missen”, zegt Clara De Rooster (10).

Leo De Nijn

LEES OOK. Yves en Nadia sluiten slagerij na 23 jaar: “Het is dit of stoppen met schulden”

Zoals bekend moesten Yves en zijn echtgenote deze week hun slagerij sluiten omwille van de huidige energieprijzen. De vleesprijs nam de voorbije maanden toe. Maar toen ook de maandelijkse energiefactuur maal drie ging, zag het koppel het niet meer zitten. “Deze meerkosten gaan doorrekenen aan de klanten konden we niet. We kozen voor de meest drastische keuze: na 23 jaar nu stoppen of een schuldenberg achterlaten”, klonk het bij de plaatselijke slager.

De altijd enthousiaste ‘slager van onder de Leestse kerktoren’ kreeg een ferme klop van de hamer. Van de meeste klanten hadden ze de voorbije dagen al afscheid genomen. Maar vrijdagnamiddag stapten meer dan honderd leerlingen van De Spiegel van de school naar het Dorpsplein voor de gesloten slagerij, om Yves en Nadia nog één keer te bedanken.

Het slagerskoppel kreeg van de kinderen dankwoorden en geschenken. © Dirk Vertommen

De voorbije dagen hadden ze op school grote kaarten gemaakt waarmee ze het woordje ‘Bedankt’ konden vormen. Yves en Nadia werden verrast door de kinderen en de schooldirectie. Er vloeiden nog maar eens traantjes toen ze bloemen, een teddybeer, een duveltje en een cava toegestopt kregen.

“We zijn overdonderd. Dit gaat door merg en been”, reageerde de aangeslagen slager. “Hier zijn echt geen woorden voor”, vervolgde ook zijn echtgenote, terwijl de kinderen in koor wel tientallen keren ‘Bedankt’ over het Dorpsplein lieten horen.

Nog een Duveltje voor de afscheidnemende dorpsslager. © Dirk Vertommen

Dubbel en dik verdiend

“Dat hebben deze mensen zeker verdiend”, zegt Karen Jacobs, directrice van De Spiegel. “Wat jullie overkomen is, dat is een ramp. Veel sterkte gewenst. Voor alles wat jullie voor onze school in de voorbije jaren hebben gedaan. Jullie zijn jarenlang een trouwe partner geweest om onze schoolfeesten mee te ondersteunen. Altijd konden wij op Yves en Nadia rekenen. Jullie hebben deze dankwoorden dubbel en dik verdiend. De crisis heeft een icoon in ons dorp geveld. We vrezen dat het niet de laatste zal zijn. Maar het gaat jullie goed”, zei het schoolhoofd.

Clara De Rooster: “Zo’n superlekkere spaghettisaus gaan we nergens meer vinden”. © Dirk Vertommen

Leerling Clara De Rooster (10) kwam geregeld in de slagerij. “Ik kwam hier met mijn moeder vlees kopen. Want de charcuterie, vooral de salami voor tussen de boterhammen, was top. En zijn lekkere spaghettisaus gaan we wellicht nergens anders meer kunnen kopen”, zei Clara.

Na het afgeven van een boeketje bloemen stapten de leerlingen weer naar school. Hoe het met Yves en Nadia is gesteld? “Vele tranen en ’s nachts wakker worden. We zijn volop bezig om te solliciteren. Dat gaat een nieuw avontuur worden. We willen zeker niet in de vleessector aan de slag. Het wordt een zoektocht naar een nieuw leven”, besluit Nadia.

“Dit gaat door merg en been”, zegt Yves Cremie. © Dirk Vertommen

Nog een dikke knuffel ! © Dirk Vertommen

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio