Themabeeld. © Shutterstock

Na grootste drugsvangst ooit in Mechelen: twee verdachten blijven maand langer in de cel

Mechelen, Bonheiden -

De raadkamer in Mechelen bevestigde vrijdag de aanhouding van een 32-jarige man uit Mechelen en een leeftijdsgenoot uit Bonheiden. Het duo wordt verdacht van drugshandel. Vorige week zaterdag werden er in een woning in Mechelen-Zuid zo’n 600 kilogram cocaïne en een flinke som cash geld gevonden.

Nadat er bij de politie Mechelen-Willebroek een tip was binnengekomen en het nodige speurwerk van het Wijkdrugsteam (WDT), werd er afgelopen zaterdag een huiszoeking uitgevoerd in een woning op Geerdegem-Schonenberg, niet ver van de watertoren in Mechelen-Zuid. Bij die huiszoeking werd er zo’n 600 kilogram cocaïne aangetroffen. Het ging om de grootste drugsvangst ooit in de Dijlestad. Daarnaast vonden de speurders ook een flinke som cash geld.

De drugs en het geld werden in beslag genomen. Vijf mensen werden door de politie gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Het ging om drie personen uit Bonheiden en twee Mechelaars die ook werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste maandag om een 32-jarige Mechelaar en een leeftijdsgenoot uit Bonheiden aan te houden op verdenking van handel van verdovende middelen in een vereniging. De overige verdachten mochten beschikken.

De twee aangehouden verdachten verschenen vrijdag voor de raadkamer in het gerechtsgebouw in Mechelen. Daar werd beslist om hun aanhouding alvast met een maand te verlengen. Het duo blijft dus in de cel. (svds)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio