In de zaak van Jeroen Lezy won een man uit Ledegem 1,5 miljoen euro met de Lotto. “Hier wordt wel vaker gewonnen”, zegt de uitbater. ©  sbr

Jonggepensioneerde wint 1,5 miljoen euro met de Lotto: “Hij speelt al jaren met dezelfde cijfers”

Ledegem -

Een jonggepensioneerde Ledegemnaar heeft 1,5 miljoen euro gewonnen met de Lotto. Dat deed hij bij Lezy’s Service Shop, de winkel die nog maar een half jaar geleden de deuren opende in de Stationstraat in Ledegem. De fervente lottospeler gebruikt telkens dezelfde cijfers, verwijzend naar de geboortedata van zijn kinderen en kleinkinderen.

Bert Feys

Een man uit Ledegem is in een klap anderhalf miljoen euro rijker. De man speelde mee met de Lottotrekking van 6 augustus. “De man had zes juiste cijfers en kwam als enige winnaar uit de bus”, vertelt Liliane Goor van de Nationale Loterij.

De winnaar wenst anoniem te blijven. “Het gaat om een jonggepensioneerde man uit Ledegem die al jaren op de Lotto speelt. Hij kiest telkens voor dezelfde cijfers die verwijzen naar de geboortedata van zijn kinderen en kleinkinderen. De winnaar gaf al aan eerst een nieuwe wagen te willen kopen”, aldus Goor.

De winnaar speelt in Lezy’s Service Shop. De winkel in de Stationstraat in Ledegem is nog maar een half jaar open. Een serieuze opsteker voor Jeroen Lezy. “Dit is mooie reclame voor onze winkel. Blijkbaar zit er hier iets goeds in de grond, want geregeld hebben klanten hier toch prijs. Het is wel de eerste keer dat iemand zo’n groot bedrag wint. Het zorgt wel voor wat animo. Mensen willen graag weten wie de winnaar is, maar dat weet ik zelf niet”, zegt de zaakvoerder. De winnaar mag zich de 18de Lottomiljonair van dit jaar noemen.

Vastgoed

Jobs in de regio