De Nederlandse Amber en Wendy uit Borsbeek (rechts) zorgden voor een spannende finale. © RR

Borsbeekse Wendy slaat opnieuw toe in het tafelvoetbal en wint World Series

Borsbeek -

Wendy Huybrechts heeft weer een lijn mogen aanvullen op haar opmerkelijk palmares in het tafelvoetbal. In Duitsland won ze met haar Nederlandse partner goud, maar ook als coach van het Belgische juniorenteam viel ze in de prijzen.

Filip Spoelders

Terwijl in het tennis de vier Grand Slams telkens op een andere ondergrond worden gespeeld, spelen de tafelvoetballers op vijf verschillende tafels elk hun World Series of wereldkampioenschap. Het is aan de Duitse tafel Leonhart dat Wendy uit Borsbeek zich nu samen met Amber Sarren uit Nederland wereldkampioen in de categorie dames classic dubbel mag noemen.

Het podium van de dames classic dubbel. © RR

“De finale was tegen een Luxemburgs-Oostenrijks koppel. We moesten een best of drie spelen waarbij iedere set tot vijf doelpunten ging. We begonnen ondermaats en verloren meteen de eerste set. In de tweede kwamen we 2-0 achter maar dan hebben we het roer kunnen omgooien. Ik begon sterk te keepen en mijn partner begon te scoren waardoor we de set konden winnen. De beslissende set begonnen we onmiddellijk sterk om met 5-1 te winnen”, vertelt Wendy het verhaal van de finale.

Het Belgisch-Nederlandse duo won goud uit 51 deelnemende koppels. Verder tijdens deze World Series pakte Wendy de vijfde plaats bij de dames dubbel en een zeventiende plaats in de mixed discipline.

Mathis en Jarne wonnen zilver als duo bij de U13. © RR

Als coach van het Belgisch juniorenteam stuwde ze haar jonge talenten naar twee medailles. “Jarne Noben heeft bij de U13 junioren enkel een tweede plaats behaald. Samen met zijn partner Mathis Eerlings speelde Jarne zich ook nog eens naar een zilveren medaille bij de U13 junioren dubbel”, geeft een trotse coach aan.

Met de 10-jarige Mathis en de 12-jarige Jarne heeft België mooie toekomstperspectieven in het tafelvoetbal.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio