T’Sijen en Peeters blijven lijnrecht tegenover elkaar staan. © RR

Hof van Beroep verwerpt klacht voor valsheid in geschriften van Filip Peeters tegen burgemeester T’Sijen: “Dit is slechts een nevendiscussie”

Boechout -

Na de rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Hof van Beroep een klacht van Boechouts raadslid Filip Peeters (’t Dorp) tegen burgemeester Koen T’Sijen (Pro) naast zich neer. Maar Peeters geeft aan dat de belangrijkste onderzoeken nog lopende zijn.

Filip Spoelders

De rechtbank zal Koen T’Sijen dus niet verder vervlogen voor klachten rond valsheid in geschriften of oplichting in een stedenbouwkundig dossier. Concreet gaat het om het tennisterrein van Peeters en zijn vrouw Ann Miller, die de klacht samen indienden. Het strafonderzoek had betrekking op de getuigenverklaringen over het vergunning van het tennisterrein.

Burgemeester T’Sijen reageert tevreden: “Ik hoop dat we de negatieve energie nu achter ons kunnen laten. Samen verder werken aan een positief beleid is wat de mensen in deze crisis meer dan ooit willen.”

Maar Filip Peeters beklemtoont dat het juridisch verhaal nog niet voorbij is. “Het victoriegekraai van T’Sijen is volledig onterecht en naast de kwestie. De klacht die het Hof van Beroep heeft afgewezen, ging over een nevendiscussie in verband met de datum waarop het tennisterrein in mijn tuin werd aangelegd. Hij heeft daarover eigenhandig een getuigenverklaring geschreven voor een 90-jarige dorpeling. Door een procedurefout krijgt dat nu geen strafrechtelijk staartje. Dit staat los van het veel belangrijkere forensisch onderzoek bij Audit Vlaanderen naar belangenvermenging en machtsmisbruik en de bijkomende strafrechtelijke klacht wegens corruptie die nu nog lopen.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio