De groene wegwijzers van de 10.000 stappen-campagne, hier in Niel. © rr

Buurgemeenten gaan 10.000 stappen-clash aan om meer te bewegen

Aartselaar, Boom, Niel, Schelle -

Aartselaar, Boom, Niel en Schelle gaan samen met Bonheiden, Mechelen, Lier en Sint-Katelijne-Waver de 10.000 stappen-clash aan. De gemeente die op het einde van de maand de meeste stappen zet, in verhouding tot het aantal deelnemende inwoners, mag zich de winnaar noemen.

In het raam van het vierjarig beweegproject ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ verrezen vorig jaar in verschillende gemeenten al de groene wegwijzers met daarop het aantal stappen dat je nodig hebt om naar bekende herkenningspunten in de gemeente te wandelen. Daar wordt nu per regio een 10.000 stappen-clash aan verbonden.

Van 12 september tot en met zondag 9 oktober mobiliseren de gemeenten hun inwoners om zoveel mogelijk stappen te zetten en de overwinning in de wacht te slepen. Wie gaat wandelen, joggen of kortom zijn stappen wil registreren, kan zich aanmelden via de website van 10.000 stappen of de 10.000 stappen app downloaden. Je kan daar lid worden van de groep van jouw gemeente en je stappen registreren. De winnende gemeente krijgt een sportieve prijs en je kan zelf ook in de prijzen vallen.

“Dagelijks 10.000 stappen is om verschillende redenen een goede zaak. Je wordt fitter, bent meer in beweging, leert je omgeving kennen en komt meer mensen tegen”, zegt Bart Lambrecht (N-VA), schepen van Sport in Aartselaar.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio