Maxime en Joop hebben hun shop naast Kawa al geopend. © Filip Spoelders

Joop en Maxime brengen natuurlijke ‘brandstoffen’ naar Mortsels stationsgebouw: “Biologische wijnen en ciders zijn er in alle smaken en geuren”

Mortsel -

Brandstof is de nieuwste zaak die zich in het voormalige stationsgebouw van Mortsel-Oude God heeft gevestigd. “Onze shop is net geopend en zaterdag stellen we onze culinaire wijnbar voor”, vertellen zaakvoerders Joop Wanten en Maxime Vanhove.

Filip Spoelders

De natuurlijke en biologische wijnen en andere dranken van Brandstof nemen de plaats in van de ambachtelijke bakkerij Lina’s die begin deze zomer naar Antwerpen verhuisde terwijl koffie- en bokesbar Kawa een vaste waarde blijft in het stationsgebouw.

Biologische wijnen uit Europa. © Filip Spoelders

Met een shop en een wijnbar komen Joop en Maxime, samen met hun zakenpartner Cedric Van Geel, in een nieuwe fase van hun passie voor biodynamisch geproduceerde dranken en voeding. “We zijn er ons acht jaar geleden in gaan verdiepen. Zelf spreken we niet dikwijls over natuurlijke en biologische producten, maar om producten die op een bewuste manier worden gemaakt. Het is ons doel om de mensen duidelijk te maken dat biologische wijnen er in alle smaken en geuren zijn. Sommige wijnen kan je naast gewone conventionele wijnen zetten, anderen hebben een meer troebele en trendy uitstraling”, geven Joop en Maxime aan.

Gekoelde dranken kunnen meteen worden gekocht. © Filip Spoelders

Na de opstart van een webshop begonnen ze twee jaar geleden met de zoektocht naar een pand om hun producten op de markt brengen. “Mensen willen wijnen proeven in plaats van ze enkel online te ontdekken. Daarom waren we op zoek naar een pand om onze shop in onder te brengen. Het stationsgebouw is ideaal want Kawa heeft met zijn producten en ingrediënten eigenlijk dezelfde visie als wij.”

De natuurlijke wijnen komen voornamelijk uit Europa. “In België wordt al veel rond biologische wijnteelt gedaan. Maar we hebben ook kleine wijnboeren in het buitenland bezocht om hun verhalen en hun wijnen nu naar Mortsel te brengen”, vult Maxime aan. Bij Brandstof vinden de klanten trouwens niet alleen maar wijnen. “In ons assortiment zitten ook natuurlijke ciders, vruchtensappen, likeuren, calvados, bionades en kombucha’s.”

Pure dranken zonder suikers. © Filip Spoelders

De shop is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11 tot 16 uur. Maar op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er avondopeningen tot 23 uur. “Want op deze avonden nemen wij Kawa, dat steeds om 16 uur sluit, over met onze culinaire wijnbar. Wij gaan aan amusante wijnkaart samenstellen met trendy gerechten om te delen. Onze gerechten zullen seizoensgebonden zijn en we werken samen met lokale producenten.”

Zaterdag openen Maxime en Joop hun wijnbar om 17 uur en iedereen kan ze komen ontdekken in het stationsgebouw op het Stadsplein. Naast de shop en de bar is Brandstof ook te boeken voor proeverijen.

Met de dranken kan ook een geschenkenmand worden samengesteld. © Filip Spoelders

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio