De film The Father uit 2020, waarin Anthony Hopkins een vader met dementie speelt, een rol waarvoor hij een Oscar won. ©  rr

Filmvertoning The Father op 22 september ter gelegenheid van Wereld Dementie Dag

Zandhoven -

Ter gelegenheid van Wereld Dementie Dag op 21 september organiseert de gemeente Zandhoven op 22 september een filmvertoning van The Father in het gemeentehuis. In deze bioscoopprent uit 2020 speelt Anthony Hopkins een dementerende vader, een rol die hem een Oscar opleverde. Na de film is er nog een nabespreking.

Zandhoven zet als dementievriendelijke gemeente samen met partners en vrijwilligers de ziekte in de kijker gedurende de week van 19 september. De vertoning van The Father op donderdag 22 september wordt een van de hoogtepunten. Wat The Father extra briljant maakt, is de wijze waarop het verhaal verbeeld wordt vanuit de ogen van Anthony Hopkins. En dus ook vanuit zijn verwarring. Als kijker raak je op de duur mee gedesoriënteerd. Regisseur Florian Zeller laat niet alleen zien wat dementie met een persoon doet, hij laat het je ook ervaren voor zover dat kan.

Iedereen is welkom vanaf 18.30u. De film start om 19u. Nadien is er een nabespreking met Anouck De Bruijn, coördinator van het expertisecentrum dementie.

Inschrijven via onthaal@zandhoven.be of 03-410.16.20.

Dwaallicht

Volgende week is er eerst nog het regionaal praatcafé dementie Dwaallicht, een samenwerkingsverband tussen de lokale besturen van Zandhoven, Brecht, Malle, Schilde en Zoersel. Minimaal viermaal per jaar organiseert Dwaallicht een bijeenkomst voor mantelzorgers van personen met dementie. Op 15 september ontvangen ze in Woonzorgcentrum Ter Bleeke in de Blijkerijstraat in Malle Frank Willeme als gastspreker over het thema ‘levenseindeproblematiek bij personen met dementie’. Er zal ook een mantelzorger spreken.

Het startuur is 19u, locatie Woonzorgcentrum ter Bleeke, Blijkerijstraat 71 in Malle. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Inschrijven: info@dwaallicht.be of 0479-96.38.22

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio