De familie Peeters runt al enkele jaren een bedrijf waarbij het pakketten met verse groenten aan huis levert. © Leo De Nijn

Vers en Gezond houdt zondag opendeur: “We laten zien hoe groenten worden geoogst en aan huis geleverd”

Leest -

Vers en Gezond van de familie Peeters uit Leest (Mechelen) zet zondag 11 september de deuren van hun tuindersbedrijf open voor het publiek. De familie zaait, oogst en levert verse groenten in pakketten bij klanten thuis. “We willen onze klanten en geïnteresseerden tonen hoe alles hier op het veld in zijn werk gaat”, zegt Jeff Peeters (31).

Leo De Nijn

Ook al hebben veel landbouwbedrijven het vandaag de dag niet makkelijk, de groentepakketten van de Leestse familie blijven het goed doen. “Corona heeft bewezen dat verse groeten belangrijk zijn. Die weg willen we met ons familiebedrijf blijven bewandelen”, klinkt het in de groententuin van Vers en Gezond.

“We kweken bijna vijftig verschillende soorten groenten, waaronder spinazie, boontjes, aardappelen, aubergines, tomaten, kolen en spruiten. Het grootste deel van de pakketten bestaat uit eigen gekweekte groenten. Ook de zaden voor de groenten kweken we zelf. Daar is mijn vader een crack in. Die zaden zorgen voor een unieke smaak. De klanten hebben ook de keuze uit een mini-, een basis- of een luxepakket”, vertelt Jeff.

Eens de groenten op het veld in de Juniorslaan zijn geoogst, gaan ze de box in en worden ze een paar uur later bij de klanten aan huis geleverd.

Jeff Peeters bij een van de vele leveringen aan huis. © Leo De Nijn

Waardering

“In Heffen, Hombeek en Leest waren er vroeger veel meer landbouwers actief. Er zijn er al veel weggevallen. Bij sommige bedrijven is er geen opvolging, of zien de kinderen het niet zitten. Hier wordt op het veld nog met de hand spinazie getrokken. Wij zijn een kleinschalig bedrijf, maar we willen tijdens de opendeur van zondag laten zien hoe alles in zijn werk gaat. Er staan een aantal rondleidingen op het programma. Er is kinderanimatie, een zomerbar en we zorgen voor een hapje en een drankje. Iedereen is welkom”, zegt Jeff.

“Rijk ga ik van deze job niet worden, maar als ik er mijn boterham mee kan blijven verdienen, ben ik een gelukkig man. Ik denk echt dat er maar weinig jobs zijn waar je zoveel waardering voor krijgt. De klanten geven ons energie en daar zijn we hen dankbaar voor. Dat willen we zondag ook laten zien”, geeft Jeff Peeters nog mee. (ldn)

Opendeur bij Vers en Gezond, zondag 11 september van 10 tot 18u, Juniorslaan 18, Leest

© Leo De Nijn

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio