De Kempense wereldkampioenen met hun winnende gerecht: op bierblik gegaarde kip. © RR

Kempense barbecuechefs veroveren wereldtitel met ‘kip van wereldklasse’

Arendonk, Beerse, Ravels, Turnhout, Oostmalle -

Qlinaria, een team van zeven barbecuechefs uit de Kempen, heeft de wereldtitel veroverd in de categorie ‘kip’. Daarbovenop behaalden de Kempense grillhelden nog een bronzen medaille in een speciale landencompetitie, waarbij ze een typisch gerecht uit hun thuisland op eigen wijze moesten klaarmaken op de barbecuerooster.

Eddy Meulemans

“Wij kozen voor een echte Belgische klassieker: friet met een steak in pepersaus. Het volledige gerecht hebben we klaargemaakt op de barbecue”, zegt Maarten Van Dyck (36) uit Arendonk. Als culinair adviseur van het team bedenkt Maarten de garnituren en dresseert hij de borden. De andere teamleden zijn Stijn Van Dun (37) uit Arendonk, Michel Van Der Eycken (54) uit Beerse, Ronny Jacobs (62) uit Ravels, Rob Janssens (69) uit Turnhout en Rudi Nagels (59) en Jan Mertens (35) uit Oostmalle.

Het winnende gerecht van Qlinaria, “op bierblik gegaarde kip”, werd geserveerd met een crème van gepofte zoete aardappelen, een gegrild stukje gekonfijte zoete aardappel, een krokantje van zoete aardappel, geroosterde bloemkool, appel en een gerookte currymayonaise. De jury loofde het gerecht als “wereldklasse”.

In de totaalstand eindigde Qlinaria op de vijfde plaats. Het WK barbecue vond plaats in Torhout. Er namen meer dan zestig internationale teams uit twintig verschillende landen aan deel. (ema)

Het winnende gerecht van wereldklasse: op bierblik gegaarde kip. © RR

Het Kempense team scoorde behalve met kip ook met een typisch Belgische klassieker: friet met steak in pepersaus. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio